Τα έβαλε με τον Βαρθολομαίο ο Μπαχτσελί για την φανέλα της Τραμπζονσπόρ

 Τα έβαλε με τον Βαρθολομαίο ο Μπαχτσελί για την φανέλα της Τραμπζονσπόρ

Αφορμή για μια ακόμη πρόκληση βρήκε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, από την συνάντηση που είχαν με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές Τάσος Μπακασέτας και Μανώλης Σιώπης, που αγωνίζονται στην ομάδα της Τραπεζούντας.

Ο Τάσος Μπακασέτας και ο Μανώλης Σιώπης είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τους δύο ποδοσφαιριστές να του κάνουν δώρο τη φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας Τράμπζονσπορ με το όνομα «Οικουμενικός Πατριαρχης Βαρθολομαίος» στην πλάτη.

Μεταξύ άλλων ο Μπαχτσελί έκανε λόγο για προκλήσεις και «προσβολή για τους αξιότιμους πολίτες μας που αγαπούν την Τραμπζονσπόρ».

Αυτό το δώρο έκανε… πυρ και μανία τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος επιτέθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη δηλώνοντας πως «δεν υπάρχει κανένα οικουμενικό ίδρυμα στην Τουρκία».

«Οι προκλήσεις που γίνονται η μία μετά την άλλη τις τελευταίες ημέρες και οι δολιοφθορές που στοχεύουν στο πνεύμα της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης δεν θα μπορέσουν να μας εκτρέψουν από τον δρόμο μας», ανέφερε ο πρόεδρος του MHP.

«Μια από αυτές τις προκλήσεις ήταν η φανέλα της Τράμπζονσπορ, με οικουμενικές επιγραφές, στον Έλληνα Πατριάρχη του Φαναρίου, Βαρθολομαίο, ο οποίος ήρθε στην Τραπεζούντα για ένατη φορά για να κάνει τελετουργικό στη Μονή Σουμελά», συμπλήρωσε ο Μπαχτσελί.

«Πέρα από σκανδαλώδης, αυτή είναι μια πρόκληση με πολύ υψηλό τόνο υποκίνησης καταστροφής και παρενόχλησης. Είναι προφανές ότι αυτό το αίσχος, που αποτελεί προσβολή για τους αξιότιμους πολίτες μας που αγαπούν την Τραμπζονσπόρ μας και αυτόν τον σύλλογο, δεν θα γίνει αποδεκτή από καμία συνείδηση», τόνισε ακόμη.

«Δεν υπάρχει οικουμενικό ίδρυμα και περιγραφή θέσης εργασίας στην Τουρκία», υποστήριξε και εξήγησε τη θέση του αναφέροντας πως στη Συνθήκη της Λωζάνης ο Έλληνας Πατριάρχης στο Φανάρι δεν θα εμπλέκεται σε πολιτικές και διοικητικές υποθέσεις και δεν θα έχει καμία άλλη ιδιότητα παρά μόνο αυτή του θρησκευτικού αξιωματούχου στην επαρχία του Φαναρίου, παρέχοντας πνευματική υπηρεσία στους Ελληνορθόδοξους πολίτες της Τουρκίας.

«Ο εκνευρισμός των εθνικών και ηθικών ευαισθησιών της Τουρκίας με την παγίδευση από όλες τις πλευρές αποκαλύπτει το εσωτερικό μιας πλοκής που προωθείται βήμα-βήμα. Στόχος είναι να προκληθεί χάος, να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον κρίσης», επεσήμανε ακόμη ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχετικά Άρθρα