Τσίπρας: Σε ελεύθερη πτώση ο Μητσοτάκης- “Είναι προϊστάμενος μιας σκοτεινής ομάδας”

 Τσίπρας: Σε ελεύθερη πτώση ο Μητσοτάκης- “Είναι προϊστάμενος μιας σκοτεινής ομάδας”

Με άρθρο παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα κυκλοφορεί η Εφημερίδα των Συντακτών το Σάββατο 13/08.

Στο άρθρο του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποκλειστικά υπεύθυνο για τη βαρύτατη προσβολή του Συντάγματος και το τραύμα στη δημοκρατία που προκάλεσε το σκάνδαλο των παρακολοθήσεων στη χώρα μας.

Τα ερωτήματα για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-Κιν.Αλ. Νίκου Ανδρουλάκη είναι πολλά και κρίσιμα, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας και σημειώνει ότι όσο ο πρωθυπουργός αποφεύγει να τα απαντήσει μεγεθύνονται οι υποψίες «ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι απλά ένας επικίνδυνα “ανέμελος” πρωθυπουργός, αλλά ο προϊστάμενος μιας σκοτεινής ομάδας που λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει επισης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μια τελευταία πολιτική ευκαιρία να φύγει με κάποια αξιοπρέπεια «επιλέγοντας το δρόμο της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης, της παραίτησης και της προσφυγής στη κρίση του ελληνικού λαού».

Ωστόσο, επισημαίνει ότι δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία, αλλά απαιτείται ένα σχέδιο ανάταξης και ανασύνταξης της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας και μια θεσμική επανεκκίνηση, που θα αφορά όχι μόνο την ΕΥΠ, αλλά και τη Δικαιοσύνη, τη λειτουργία των ΜΜΕ, τις ανεξάρτητες αρχές και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Απαιτούνται σοβαρές και θαρραλέες μεταρρυθμίσεις, όπως τονίζει, που θα διασφαλίζουν περισσότερη δημοκρατία, διαφάνεια, λογοδοσία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία.

tsipras efsyn

Σχετικά Άρθρα