Μεσσήνη: “΄Εχω μετανιώσει” λέει τώρα ο 50χρονος για την επίθεση με το υδροχλωρικό οξύ – Παλιοσπύρου: “Δεν είμαστε ασφαλείς”

 Μεσσήνη: “΄Εχω μετανιώσει” λέει τώρα ο 50χρονος για την επίθεση με το υδροχλωρικό οξύ – Παλιοσπύρου: “Δεν είμαστε ασφαλείς”

Το Σάββατο θα απολογηθεί ο 50χρονος που συνελήφθη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος της 49χρονης πρώην συζύγου του στη Μεσσήνη μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε την Πέμπτη (11/08) από τον ανακριτή.

Ο 50χρονος φέρεται να επικαλέστηκε στους αστυνομικούς ότι είχε οικονομικές διαφορές με την πρώην σύζυγό του και γι’ αυτό της επιτέθηκε με το καυστικό υγρό που προκάλεσε σοβαρό έγκαυμα στο δεξί μάτι της 49χρονης η οποία κινδυνεύει να χάσει την όρασή της.

«Προσπάθησα να της βάλω στο πρόσωπο το πανί με το υγρό. Αυτή αντιστάθηκε και άρχισε να με χτυπάει. Τότε εγώ νευρίασα και της πέταξα όλο το υγρό στο πρόσωπο» φέρεται, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, να είπε ο 49χρονος στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Οι ενέργειες του 50χρονου, πάντως, δείχνουν ότι είχε προσχεδιάσει την επίθεσή του τα ξημερώματα της Τετάρτης (10/08) καθώς από τη μια είχε προμηθευτεί λίγες ημέρες νωρίτερα από σούπερ μάρκετ ένα τετράλιτρο μπιτόνι με υδροχλωρικό οξύ και από την άλλη είχε προγραμματίσει ταξίδι με φορτηγό για τη Γερμανία (σ.σ. ο δράστης είναι οδηγός φορτηγού) και έτσι η 49χρονη, που έμενε μαζί του, δεν παραξενεύτηκε όταν φεύγοντας για τη δουλειά της δεν τον είδε στο σπίτι.

«Ο εντολέας μου τώρα συνειδητοποίησε τι έγινε. Έχει μετανιώσει γι’ αυτό που έκανε και θέλει να συμπαρασταθεί με κάθε μέσο στην παθούσα όσον αφορά την υγεία της» δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος του 50χρονου.

Αυτό που εκτιμούν οι αστυνομικοί είναι ότι το χέρι του δράστη της επίθεσης με καυστικό υγρό «όπλισαν» η ζήλεια, η εμμονή και οι αποτυχημένες προσπάθειες επανασύνδεσης με την πρώην σύζυγό του.

Η 49χρονη, μίλησε στον Alpha μετά το τραγικό συμβάν και τόνισε: «Να μη συμβεί σε καμία γυναίκα αυτό. Αυτή τη στιγμή είμαι σε πολύ κακή κατάσταση. Θα τα καταφέρω».

Ο δράστης κρυβόταν πίσω από ένα δέντρο

Τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, ο δράστης έφτασε από την επιχείρηση που εργάζεται η 49χρονη με ένα αυτοκίνητο το οποίο έχει παρκάρει πίσω από τα δέντρα. Ο ίδιος κρυβόταν πίσω από ένα δέντρο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του πρόσωπου του.

Λίγο αργότερα έφτασε η 49χρονη με το δικό της αυτοκίνητο, κατέβηκε και κατευθύνθηκε προς την επιχείρηση. Τότε ο πρώην άντρας της βγήκε πίσω από το δέντρο, την πλησίασε και προσπάθησε να της κλείσει το στόμα και τη μύτη με ένα πανί ποτισμένο με υγρό. Εκείνη επιχείρησε να ξεφύγει και τότε ο δράστης της έριξε στο πρόσωπο υγρό από ένα μπουκάλι που κρατούσε στο άλλο του χέρι, πριν εξαφανιστεί.

Σοκαρισμένη από την επίθεση, η 49χρονη έτρεξε να βρει καταφύγιο στο σπίτι του εργοδότη της που βρισκόταν λίγα μέτρα μακρύτερα. «Είχα ξυπνήσει για να πάω στη δουλειά. Μου χτύπησε την πόρτα και φώναζε. Άνοιξα και την είδα σε άσχημη κατάσταση, είχε βρει μια πετσέτα και προσπαθούσε να σκουπίσει το υγρό από το πρόσωπό της. Εκλαιγε πολύ! Πήρα τηλέφωνο την Αστυνομία και αμέσως ήρθε και ο πατέρας μου που με βοήθησε να την μεταφέρουμε με το αυτοκίνητο μας στο νοσοκομείο», δήλωσε ο εργοδότης της 49χρονης.

Πήγε στο νοσοκομείο για να κρύψει την ενοχή του

Για να κρύψει την ενοχή του ο 50χρονος επισκέφτηκε τη γυναίκα στο νοσκομείο. Πληροφορίες αναφέρουν πως από εκεί προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα και λίγο αργότερα ομολόγησε την πράξη του.

Ο δράστης δήλωσε μετανιωμένος στου αστυνομικούς, αναφέροντας πως τώρα συνειδητοποιεί το αντίκτυπο των πράξεών του. «Είμαι συγκλονισμένος, έχω μετανιώσει για αυτό που έγινε. Δεν είχα καταλάβει τι έκανα, τώρα συνειδητοποιώ την πράξη μου. Θέλω να βοηθήσω την πρώην σύζυγό μου», ήταν τα πρώτα λόγια του 50χρονου.

Παλιοσπύρου: Δεν είμαστε ασφαλείς

Τη συμπαράστασή της στην 49χρονη που δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό από τον πρώην σύζυγό της στη Μεσσήνη εξέφρασε η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Αναφερόμενη, δε, στα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας κατά γυναικών υπογράμμισε: «Νιώθω πως δεν είμαστε ασφαλείς […] Κάτι πρέπει να αλλάξει δραστικά».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Alpha, η Ιωάννα Παλιοσπύρου που στάθηκε στα πόδια της μετά την επίθεση εις βάρος της με βιτριόλι και δίδαξε θάρρος και δύναμη στο πανελλήνιο, επισήμανε: «Είμαι σοκαρισμένη, ενημερώθηκα χθες, κάθε φορά που ακούω κάποιο παρόμοιο περιστατικό με ταράζει και ακόμα δεν καταλαβαίνω πως ένας άνθρωπος προβαίνει σε τέτοια πράξη».Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Νιώθω ότι δεν είμαστε ασφαλείς, μιλάω με πολλές κοπέλες που μου λένε το ίδιο πράγμα. Κάτι πρέπει να αλλάξει δραστικά. Ελπίζω η γυναίκα αυτή να τα καταφέρει, έχω μάθει ότι είναι δυνατή και είμαι δίπλα της».

Σχετικά Άρθρα