Γεωργιάδης στους N.Y Times: Αιχμές για “δάκτυλο” Ρωσίας ή Τουρκίας στο σκάνδαλο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη!- Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

 Γεωργιάδης στους N.Y Times: Αιχμές για “δάκτυλο” Ρωσίας ή Τουρκίας στο σκάνδαλο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη!- Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Αόριστες αιχμές πως πίσω από το μείζον σκάνδαλο της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη θα μπορούσαν να είναι κέντρα στο εξωτερικό που θα ικανοποιούνταν από την πτώση της κυβέρνησης, αφήνει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους των New York Times Jason Horowitz και Niki Kitsantonis, στο πλαίσιο της έρευνας της εφημερίδας για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Οι συντάκτες του δημοσίευματος ζήτησαν την άποψη ελλήνων πολιτικών σχετικά με την υπόθεση και διατυπώνει σκληρή κριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη που προφανώς κινείται στο πλαίσιο της “γραμμής” που καλλιεργήθηκε από ορισμένους για “δάκτυλο εξωτερικού”. Άλλωστε και ο πρωθυπουργός, χωρίς να γίνει σαφής, έκανε λόγο στην δήλωσή του για παράγοντες αποσταθεροποίησης.

«Αν ήμουν ο κ. Πούτιν, θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν έπεφταν οι κυβερνήσεις που ήταν τόσο αντίθετες στη Ρωσία», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός της κυβέρνησης και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη. Ενώ τόνισε ότι δεν κατηγορεί τη Ρωσία για το χακάρισμα, πρόσθεσε ότι η Ρωσία είχε ασκήσει επιρροή στην Ελλάδα στο παρελθόν, «Λοιπόν, αν το έκαναν στο παρελθόν. Γιατί να μην το κάνουν τώρα;», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης στην αμερικανική εφημερίδα.

Η Τουρκία, επίσης, είπε, «θα μπορούσε» να βρίσκεται πίσω από όλα αυτά.

[ “If I were Mr. Putin, I would be very happy if the governments that were so opposed to Russia would fall, ” said Adonis Georgiadis, a government minister and the vice president of Mr. Mitsotakis’ New Democracy party. While he stressed he was not blaming Russia for the hacking, he added that Russia had exerted influence in Greece before, “So if they did it in the past. Why not do it now?”

Turkey, too, he said, “could be” behind it all.]

Το ερώτημα είναι εάν όντως η κυβέρνηση θεωρεί πως πίσω από την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη μπορεί να βρίσκεται κάποια προσπάθεια της Ρωσίας να προκαλέσει πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα. Διότι, αφού η ίδια η ΕΥΠ παραδέχθηκε πως παρακολουθούσε το κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για λόγους “εθνικής ασφαλείας” είναι σαφές πως κάτι τέτοιο ανήκει στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Εκτός εάν ο υπουργός Ανάπτυξης θεωρεί (και πως μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι δεν μπορεί να έχει γνώση του περιεχομένου των συνακροάσεων…) πως οι λόγοι εθνικής ασφαλείας που “επέβαλαν” την παρακολούθηση του αρχηγού του τρίτου κόμματος σχετίζονται με την Ρωσία. Οπότε οφείλει να το αποδείξει…

Καυστικό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Καυστικό ήταν το σχόλιο του αναπληρωτή εκπροσώπου Τυπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Νικολαΐδη ο οποίος απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη. «Δεν θέλω να σε απογοητεύσω υπουργέ μου, αλλά κανένας δεν κατάλαβε τι είπες στους New York Times. Εκτός κι αν εννοούσες αυτά που είπες αυτολεξεί, οπότε μπορούμε ελεύθερα να κλάψουμε ή να γελάσουμε» τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε αναφέρει ότι «σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει σε διεθνές μέσο, ότι ο μόνος κερδισμένος από την αποκάλυψη του σκανδάλου είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, ενώ αφήνει υπόνοιες και για τουρκικό δάκτυλο. Ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει πάνω στην επικίνδυνη γραμμή που χάραξε ο Πρωθυπουργός: εμφανίζει την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στη χώρα μας ως μάχη που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα».

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης επανήλθε με ανάρτηση στο twitter:

Σκληρή κριτική και από το ΠΑΣΟΚ

«Για να καλύψει τις δικές της βαρύτατες ευθύνες, η Κυβέρνηση της ΝΔ, σκόπιμα και μεθοδικά, συντηρεί, ημέρες τώρα, ένα θρίλερ κατασκόπων με ”αόρατους εχθρούς”.

Πρώτα ήταν η αναφορά σε Ουκρανία και Αρμενία, που διαψεύστηκε από τις πρεσβείες τους, διασύροντας τη χώρα μας διεθνώς, καθώς και οι αόριστες υπόνοιες για την Κίνα.

Τώρα, στον κατάλογο των αστήρικτων ισχυρισμών, προστίθενται η Ρωσία και η Τουρκία. Σε μια κορυφαία διεθνή εφημερίδα από έναν κορυφαίο Υπουργό της Κυβέρνησης.

Είναι πλέον σαφές ότι η ΝΔ ”κλείνει το μάτι” στα ακροδεξιά και νεοσυντηρητικά ακροατήρια. Αυτή της, όμως, η επιλογή αυτοσυντήρησης δεν προσβάλλει απλώς τη νοημοσύνη των πολιτών, αλλά θίγει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας», δήλωσε ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά Άρθρα