Προβλήματα για όσους έχουν την παλιά άδεια οδήγησης: Τι να προσέξουν οι οδηγοί

 Προβλήματα για όσους έχουν την παλιά άδεια οδήγησης: Τι να προσέξουν οι οδηγοί

Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης, μπορούμε να τα αφήνουμε στο σπίτι και να κυκλοφορούμε με τις ψηφιακές μορφές αποθηκεύοντας τα εύκολα και γρήγορα στο κινητό μέσα από τη νέα εφαρμογή, Gov.gr Wallet. Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις, οδηγοί δεν μπορούν να μετατρέψουν σε ψηφιακό το δίπλωμα οδήγησης, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εφαρμογή.

Πρόκειται κυρίως για εκείνους που έχουν τις παλιές ροζ άδειες και δεν μπορούν να τις αποθηκεύσουν στο Gov.gr Wallet. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ότι μάλλον δεν έχει ενημερωθεί η άδεια οδήγησης με τον ΑΦΜ.

Η λύση στο πρόβλημα 

Προκειμένου να πραγματοποιήσουν οι πολίτες την ενημέρωση του ΑΦΜ θα πρέπει να μπουν στην εφαρμογή, drivers-vehicles.services.gov.gr και να ακολουθήσουν τα σχετικά βήματα και τις οδηγίες.

Μόλις ενημερωθεί η άδεια οδήγησης με τον ΑΦΜ, τότε θα μπορούν να εκδώσουν και να αποθηκεύσουν το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης στο κινητό τους οι ενδιαφερόμενοι.

Βέβαια, υπάρχει και μια μερίδα χρηστών που δεν μπορεί να «κατεβάσει» ούτε το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας λαμβάνοντας μηνύματα αποτυχίας. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει οι πολίτες να υποβάλουν ένα αίτημα υποστήριξης μέσω του wallet.gov.gr/support.

Μάλιστα, εάν δεν έχουν εκδώσει δελτίο ταυτότητας ή εάν αυτό έχει δηλωθεί ως απολεσθέν, τότε δεν μπορούν να βγάλουν ούτε το ψηφιακό δελτίο έως ότου εκδοθεί νέα ταυτότητα.

Προϋπόθεση για τη χρήση του Gov.gr Wallet είναι η εγκατάσταση της εκάστοτε τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής.