Ναυάγιο στη Ρόδο: Αγνοούνται 51 μετανάστες

 Ναυάγιο στη Ρόδο: Αγνοούνται 51 μετανάστες

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό τoυ συνόλου των αγνοούμενων μεταναστών στο ναυάγιο που σημειώθηκε νότια της Ρόδου.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν διασωθεί συνολικά 29 άτομα. Οι διασωθέντες είναι όλοι άνδρες, αφγανικής, ιρανικής και ιρακινής υπηκοότητας οι περισσότεροι. Ξεκίνησαν το ταξίδι τους πριν από τρεις ημέρες από το λιμάνι της Αττάλειας στην Τουρκία με προορισμό την Ιταλία. Αν και σύμφωνα με αρχικές μαρτυρίες οι επιβαίνοντες στο σκάφος ήταν 80, τελικά ο αριθμός δεν είναι εξακριβωμένος.

Την ίδια ώρα, παρατηρήθηκε εκτεταμένη προσπάθεια από τις τουρκικές λιμενικές και στρατιωτικές αρχές, να παρουν μερος στην έρευνα και παρέμειναν για αρκετή ώρα σε διεθνή χωρικά ύδατα. Παρά τις προσπάθειες που έκαναν τα στελέχη του Λιμενικού να επικοινωνήσουν με το τουρκικό Λιμενικό Σώμα, δεν έλαβαν καμία απάντηση.

Oπως αναφέρει η ΕΡΤ η τουρκική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι διέσωσε πέντε ναυαγούς και ισχυρίζεται ότι η επιχείρηση έγινε σε δική της περιοχή ευθύνης, έρευνας και διάσωσης.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορο μέσο για τη διάσωση των αλλοδαπών.

Συγκλονιστικές είναι και οι εικόνες με τη διάσωση των μεταναστών.

Δείτε το βίντεο

Σχετικά Άρθρα