Κεφαλονιά: Ξυλοδαρμός εφοριακού σε κατάστημα εστίασης

 Κεφαλονιά: Ξυλοδαρμός εφοριακού σε κατάστημα εστίασης

Κλιμάκιο με δύο εφοριακούς πήγε από τη Λάρισα στην Κεφαλονιά, προκειμένου να κάνει ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ωστόσο, τα πράγματα πήραν μια άγρια τροπή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δημοσιογράφος του efimeridakefalonia.gr, Ξενοφών Ευαγγελάτος, στον Alpha, όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο εφοριακοί κάθισαν για φαγητό στο συγκεκριμένο κατάστημα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους εκεί, διαπίστωσαν ότι οι υπεύθυνοι δεν έκοβαν τις αποδείξεις που θα έπρεπε σε όλα τα τραπέζια.

Όταν τέλειωσαν με το φαγητό τους, οι εφοριακοί ζήτησαν να μιλήσουν με τον επιχειρηματία του μαγαζιού και, όταν του ανακοίνωσαν τις προβλεπόμενες κυρώσεις, οδηγήθηκαν έξω από το κατάστημα με το ζόρι και ακολούθησε σκηνικό έντασης με σπρωξιές και ύβρεις.

Μάλιστα, η γυναίκα εφοριακός, έπειτα από ένα σπρώξιμο βρέθηκε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να χτυπήσει. Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για λίγες ώρες, προκειμένου να παρακολουθηθεί η υγεία της και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο.

Αμέσως μετά το περιστατικό ειδοποιήθηκε η αστυνομία και κατατέθηκαν μηνύσεις για το περιστατικό.

Στο κατάστημα εστίασης επιβλήθηκε πρόστιμο και πέναλτι κλεισίματος για έναν μήνα.

Αντίδραση Πιτσιλή

Άμεση ήταν η αντίδραση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Αναλυτικότερα, ο κ. Πιτσιλής, αφού ζήτησε άμεση και εις βάθος ενημέρωση από τους επικεφαλής των υπηρεσιών, στις οποίες ανήκει το εν λόγω κλιμάκιο ελεγκτών καθώς και από τη νομική υπηρεσία της Αρχής, επικοινώνησε με την υπάλληλο που δέχθηκε την επίθεση και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του εκ μέρους της υπηρεσίας και του συνόλου των συναδέλφων της.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η υπηρεσία θα της παρέχει κάθε νομική κάλυψη και υποστήριξη στη διαδικασία, που θα ξεκινήσει κατά των δραστών.

«Οι εργαζόμενοί μας, οι άνθρωποί μας καθημερινά διακυβεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα προσπαθώντας να τιμήσουν τον όρκο τους, να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο. Είμαστε δίπλα τους κάθε στιγμή. Αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες» δήλωσε ο Γιώργος Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους επικεφαλής των αρμοδίων υπηρεσιών.

Σχετικά Άρθρα