Fuel Pass 2: Ξεκινούν οι πληρωμές στους δικαιούχους- Οι περισσότεροι προτιμούν καταβολή σε τράπεζα και χάνουν το μπόνους

 Fuel Pass 2: Ξεκινούν οι πληρωμές στους δικαιούχους- Οι περισσότεροι προτιμούν καταβολή σε τράπεζα και χάνουν το μπόνους

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων για το Fuel Pass 2.

Όπως επεσήμανε την Τρίτη (09/08) ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, οι καταβολές θα γίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που έχουν ωστόσο δηλώσει το σωστό iban (συχνά άλλωστε είναι τα λάθη στο πεδίο αυτό).

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι η ενίσχυση Fuel Pass 2, που αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας έχει ένα “μπόνους” 15 ευρώ, κίνητρο ισχυρό για όσους επιλέξουν την “έξυπνη” λύση αυτή, που οδηγεί αποκλειστικά στην αντλία.

Έως και χθες, είχαν εγκριθεί και αποσταλεί στις Τράπεζες για πληρωμή 333.010 αιτήσεις δικαιούχων, για το ποσό των 23.867.235 ευρώ.

Εξ αυτών, οι 221.377 αιτήσεις δικαιούχων, αφορούν καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους έχει ήδη καταβληθεί το ποσό των 14.811.345 ευρώ.

Με τη μορφή της άυλης χρεωστικής κάρτας, έως και χθες είχαν αποσταλεί στις Τράπεζες 111.633 εγκρίσεις για έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας,συνολικού ύψους 9.055.890 ευρώ.

Ουσιαστικά, όπως και στο Fuel Pass 1, ετσι και στο Fuel Pass 2 και πάλι η πλειοψηφία φαίνεται να προτιμά την τράπεζα χάνοντας το μπόνους των 15 ευρώ της ψηφιακής κάρτας, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα καύσιμα. Δηλαδή, η επιδότηση για τα καύσιμα αξιοποείται για να καλυφθούν άλλες “τρύπες” στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Άλλωστε, στέγαση και βασικά είδη σπιτιου και διατροφής, αλλά και κόστη για τις έστω ολιγοήμερες θερινές διακοπές εξαφανίζουν το έστω και αυξημένο διαθέσιμο εισόδημα, όπως κατέδειξαν τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, σε έντονα ανοδική πορεία συνέχισαν και τον Ιούλιο να κινούνται οι δείκτες της ομάδας “Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά” αλλά και της ομάδας “Στέγαση” με βάση την ΕΛΣΤΑΤ. Επιπλέον, οι δείκτες που συνδέονται με την αναψυχή και τις διακοπές κι αυτοί “γράφουν” ράλι ανόδου.

Σχετικά Άρθρα