ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας – Απορρίπτει το αίτημα ο Πρόεδρος της Βουλής

 ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας – Απορρίπτει το αίτημα ο Πρόεδρος της Βουλής

Μετά την άρνηση της κυβέρνησης να επανέλθει άμεσα σε κανονική λειτουργία η Βουλή, όπως ζήτησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας και την απόφασή της να ορίσει την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ελάχιστες μέρες πριν την επίσημη έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσω επιστολής των μελών του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής αυτή την εβδομάδα.

Οι βουλευτές της Επιτροπής στην επιστολή που κατέθεσαν ζητούν να κληθούν στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και η Εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ σε ακρόαση.

Συμφωνα με τους βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, τόσο λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψης του από την Κυβέρνηση.

Απορρίπτει το αίτημα ο Κ. Τασούλας

Απορρίπτει, εμμέσως πλην σαφώς, το αίτημα των 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της Επιτροπής Θεσμών για άμεση συνεδρίαση τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Θυμίζουμε ότι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησαν κατεπείγουσα συνεδρίαση όπου θα καλούνταν οι άμεσα εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο των υποκλοπών, μεταξύ αυτών και ο γραμματέας του Μ. Μαξίμου Γρηγόρης Δημητριάδης μαζί με τον τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Τασούλας αναμένεται να θέσει το αίτημα αυτό στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής (διακομματικό όργανο) η οποία όμως θα συνεδριάσει στη 1 το μεσημέρι της 22ας Αυγούστου. Την ημέρα δηλαδή που ούτως η άλλως η κυβέρνηση έχει ορίσει την επαναλειτουργία της Ολομέλειας της Βουλής. Έτσι πρακτικά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτεται.

Σχετικά Άρθρα