Πέφτει λίγο η θερμοκρασία με μελτέμια και βροχές – Η πρόβλεψη Αρνατούτογλου για τον καιρό του 15αυγουστου

 Πέφτει λίγο η θερμοκρασία με μελτέμια και βροχές – Η πρόβλεψη Αρνατούτογλου για τον καιρό του 15αυγουστου

Μικρή πτώση στη θερμοκρασία σήμερα Κυριακή με τους ανέμους στα πελάγη να ενισχύονται και να φτάνουν τα 7 μποφόρ, ενώ προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που ενδέχεται να είναι έντονες κατά τόπους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική πρόγνωση της ΕΜΥ, στην ηπειρωτική χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρές τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Το βράδυ, επίσης, τα φαινόμενα στα δυτικά και στα νότια ηπειρωτικά θα σταματήσουν, ενώ στη δυτική και στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια θα συνεχίσουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας και πιθανώς να είναι έντονα, τη στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις.

Ακόμα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά έντασης 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και στα ανατολικά ηπειρωτικά, επομένως θα φτάσει στα βόρεια τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 33.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες και τοπικούς όμβρους ή βροχές κατά διαστήματα, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, όπου τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, και τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, αλλά από τις βραδινές ώρες βόρειοι έως 5.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, ενώ τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, όπου θα συνεχίσουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας και πιθανώς κατά περιόδους να είναι έντονα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά έως 5, ενώ από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους με ένταση από 4 έως 6.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή βροχές και στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, και τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 5.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, και τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην ανατολική Στερεά, όπου θα συνεχίσουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας και πιθανώς κατά περιόδους να είναι έντονα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 με 30 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 33.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της ημέρας στα βόρεια τοπικά έως 7.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες και τοπικούς όμβρους ή βροχές κατά διαστήματα, τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα νότια 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει το 15αυγουστο

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει το στίγμα του καιρού για τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 16 Αυγούστου. Συγκεκριμένα παρουσιάζει την πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας στην Ελλάδα έως και τις 16 του μήνα, τονίζοντας πως θα υπάρξουν δύο περίοδοι με άστατο καιρό.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ αναφέρει πως ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως τα μεσημέρια και τα απογεύματα για το διήμερο 7 με 8 του μήνα και ξανά από τις 10 Αυγούστου μέχρι και τις 15, ημέρα της Παναγίας

Αναφορικά με τις θερμοκρασίες αναφέρει πως η μέση μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά της ηπειρωτικής Ελλάδας θα κυμαίνεται μεταξύ 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, δίνοντας διευκρινίσεις για τις κλειστές πεδινές περιοχές και το κέντρο των πόλεων.

Σχετικά Άρθρα