Υποκλοπές: Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο κάδρο και τους Πιερρακάκη και Γεραπετρίτη- Η αποτυχημένη προσπάθεια επικοινωνίας του Μαξίμου με τον Ανδρουλάκη

 Υποκλοπές: Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο κάδρο και τους Πιερρακάκη και Γεραπετρίτη- Η αποτυχημένη προσπάθεια επικοινωνίας του Μαξίμου με τον Ανδρουλάκη

Το κύριο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις είναι πώς όλα δείχνουν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για τον λόγο αυτό μιλά ευθέως για «Σκάνδαλο Μητσοτάκη» και «WaterGate» του πρωθυπουργού. Ο ισχυρισμός τεκμηριώνεται από το ότι οδηγήθηκαν σε παραίτηση δύο από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού και φυσικά από την κυβερνητική παραδοχή ότι παρακολουθούνταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

. Επίσης στο κάδρο των ευθυνών φαίνεται να τοποθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη όπως και τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Τα δύο πρόσωπα δηλαδή που εκπροσώπησαν την κυβέρνηση την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με αντικείμενο τις παρακολουθήσεις.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν, μάλιστα, πως “ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ως καθ’ ύλην αρμόδιος, είναι πιθανό να είχε γνώση σχετικά με το Predator και άλλες πτυχές της υπόθεσης”.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν η ΕΥΠ με ευθύνη του πρωθυπουργού παρακολουθούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη αλλά το «πόσους ακόμα και ποιους παρακολουθούσε η ΕΥΠ και η παραΕΥΠ που είχαν στήσει οι Μητσοτάκης – Δημητριάδης». Επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα τόσο για την δράση της ΕΥΠ όσο και για την χρήση του λογισμικού παρακολουθήσεων Predator, με την οποία μάλιστα δημοσιεύματα συνδέουν και την επιχειρηματική δραστηριότητα του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

Το τηλεφώνημα Γεραπετρίτη σε Ανδρουλάκη που δεν απαντήθηκε – Τι ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ

Απάντηση στις διαρροές που φέρονται να έγιναν από την κυβέρνηση ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ανταποκρίθηκε σε τηλεφώνημα του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη σχετικά με τις παρακολουθήσεις που είχαν στόχο τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έδωσε η Χαριλάου Τρικούπη.

Ανάμεσα σε αυτό το κουβάρι «διαρροών-δημοσιευμάτων» ξεχώρισε η εκδοχή της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη μετά από αίτημα ξένων υπηρεσιών για επαφές του με …κινέζους εκπρόσωπους «παρασκηνιακών συμφερόντων». Άλλα κυβερνητικά «κέντρα πληροφόρησης» εξύφαιναν διαφορετικό σενάριο: Αυτό της …γενναίας στάσης του Γρηγόρη Δημητριάδη που επέλεξε την οδό της παραίτησης προκειμένου να διευκολύνει τον πρωθυπουργό από το «τοξικό κλίμα» που υπάρχει στην πολιτική ζωή. Επίσης από τα ίδια κέντρα προέκυψε ο ισχυρισμός ότι η εξέλιξη αυτή ενισχύει το «ηθικό πλεονέκτημα» της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση, όπως φαίνεται, θέλησε να διευθετήσει αρχικά το ζήτημα σε κατευθείαν επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Χρησιμοποιώντας ώς διαμεσολαβητή τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Όμως η άρνηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τέτοιου είδους άτυπες επικοινωνίες οδήγησε την κυβέρνηση να δηλώσει πως θα αποδεχθεί τυχόν αίτημα για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής εφόσον κατατεθεί από την αντιπολίτευση.

Το ΠΑΣΟΚ – αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη – από την πρώτη στιγμή λειτούργησε απόλυτα θεσμικά και με σεβασμό στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Κοντολέων βρέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και δεν είπαν την αλήθεια.

Καλούμε την Κυβέρνηση θεσμικά να ενημερώσει άμεσα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας χωρίς άλλη καθυστέρηση. Όλα στο φως.

Νωρίτερα, είχαν γίνει γνωστές πληροφορίες ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Ανδρουλάκη, αλλά δεν ανταποκρίθηκε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κυβέρνηση δια του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, χωρίς ο κ. Ανδρουλάκης να απαντήσει.

Οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες στα περί εκλογών, επαναβεβαιώνουν ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα