Κυψέλη: Πέθαναν μόνοι και αβοήθητοι οι ηλικιωμένοι από θερμοπληξία και ασιτία

 Κυψέλη: Πέθαναν μόνοι και αβοήθητοι οι ηλικιωμένοι από θερμοπληξία και ασιτία

Ξετυλίγεται το κουβάρι της τραγωδίας των ηλικιωμένων που βρέθηκαν νεκροί στο διαμέρισμά τους στην Κυψέλη το μεσημέρι της Πέμπτης. Η ιατροδικαστική έκθεση αλλά και η έρευνα της αστυνομίας αποκάλυψαν πως ήρθε η τραγική κατάληξη του ζευγαριού.

Σημειώνεται, ότι ένοικοι της πολυκατοικίας ειδοποίησαν την Αστυνομία, λόγω της έντονης δυσοσμίας από το διαμέρισμα των ηλικιωμένων. Η αστυνομία με τη βοήθεια κλειδαρά μπήκε στο διαμέρισμα, όπου ανακάλυψε το άψυχο σώμα του 90χρονου στο χολ μεταξύ υπνοδωματίου και σαλονιού και της 90χρονης στο μπάνιο.

Από την έρευνα προέκυψε ότι πίσω από το μακάβριο σκηνικό κρυβόταν μία ανθρώπινη τραγωδία. Ο 91χρονος φαίνεται πως απεβίωσε πριν από περίπου 7-8 ημέρες από θερμοπληξία.

Ο κλιματισμός στο διαμέρισμα της οδού Γεωργίου Κεδρηνού δεν λειτουργούσε και πιθανότατα –τις ημέρες που ο υδράργυρος χτυπούσε κόκκινο- ο ηλικιωμένος έπαθε θερμοπληξία και κατέληξε.

Γι’ αυτό και βρέθηκε γυμνός στο χολ του σπιτιού, ενώ οι μώλωπες που φέρεται να είχε στο σώμα πιθανότατα προήλθαν από την πτώση του.

Όσον αφορά στο θάνατο της 90χρονης, εκτιμάται ότι προήλθε πριν από περίπου 24 ώρες, κάτι που σημαίνει για αρκετά 24ωρα ζούσε μαζί με τον νεκρό σύζυγο της χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι ούτε γι’ αυτόν, ούτε για την ίδια. Το ζευγάρι ήταν αχώριστο για χρόνια. Όταν ο 91χρονος έφυγε από τη ζωή, η σύζυγός του ήταν αδύνατο να αυτοεξυπηρετηθεί καθώς έπασχε από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το αποτέλεσμα ήταν να μη μπορεί να σιτιστεί, να αφυδατωθεί και να πεθάνει από ασιτία.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα