Πάτρα: Γιατρός αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη ασθενή – Κινδύνεψε η ζωή της

 Πάτρα: Γιατρός αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη ασθενή – Κινδύνεψε η ζωή της

Τη ζωή μίας ανήλικης καταγγέλλεται ότι έθεσε σε κίνδυνο ένας γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, καθώς αρνήθηκε να την εξετάσει και όπως αποδείχθηκε στην πορεία το κορίτσι έπασχε από σκωληκοειδίτιδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο χειρουργός που εφημέρευε αρνήθηκε να δει την ασθενή, όπως κατήγγειλε η νοσηλεύτρια που τη συνόδευε.

Η νοσηλεύτρια που συνόδευε την ανήλικη είπε πως αναγκάστηκαν τελικά να φύγουν από το νοσοκομείο του Ρίου και να μεταβούν σε άλλο νοσοκομείο στην Αθήνα.

Οι γιατροί εκεί τους ενημέρωσαν πως αν είχαν καθυστερήσει έστω και μία ημέρα θα είχαν συμβεί τα χειρότερα…

Όπως αναφέρει η νοσηλεύτρια, αρχικά έφτασε στο ΠΓΝΠ στις 19:30 τη Δευτέρα, με οξεία κοιλία, πυρετό 38,1 και αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Οι παθολόγοι παρέπεμψαν τρεις φορές το περιστατικό στον χειρουργό, ο οποίος όμως αρνείτο να την εξετάσει. Όπως είπε, «ο συγκεκριμένος δεν δεχόταν να δει περιστατικά που δεν τους είχαν πάρει αίματα, Ro θώρακος, u/s κ.λπ. Δηλαδή, έπρεπε οι παθολόγοι να κάνουν τη «λάντζα» και μετά θα μας δεχόταν» μεταφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Χειρουργήθηκε στην Αθήνα

Η παρέμβαση της 6ης ΥΠΕ αλλά και του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών ήταν άμεση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelop.gr. Η γυναίκα πήρε την μικρή και έφυγαν για άλλο νοσοκομείο.

Το παιδί χειρουργήθηκε τελικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα. Είχε σκωληκοειδίτιδα μαζί με μια αιματηρή κύστη στην αριστερή ωοθήκη. Οι γιατροί εκεί τους ενημέρωσαν αν είχαν καθυστερήσει οι εξελίξεις μπορεί να ήταν μοιραίες.

Κι όλα αυτά λίγες ημέρες μετά το συμβάν στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» όπου έδιωξαν τον άτυχο 49χρονο με καρδιακό πρόβλημα όπως απεδείχθη, επειδή δεν εφημέρευε.

Σχετικά Άρθρα