Γερμανικά ΜΜΕ: “Εγκληματίας πολέμου ο Πούτιν, χρήσιμος ηλίθιος ο Σρέντερ”

 Γερμανικά ΜΜΕ: “Εγκληματίας πολέμου ο Πούτιν, χρήσιμος ηλίθιος ο Σρέντερ”

Στην επανεμφάνιση του πρώην Σοσιαλδημοκράτη καγκελαρίου και υψηλόβαθμου αξιωματούχου σε ρωσικούς ενεργειακούς κολοσσούς, Γκέρχαρντ Σρέντερ, μέσω συνέντευξής του στο περιοδικό Stern και το δίκτυο RTL- ntv αναφέρονται σχόλια στον γερμανικό Τύπο.

Στην επίμαχη συνέντευξη δηλώνει ουσιαστικά παρών για ανάληψη διαμεσολάβησης με τη Μόσχα, δεδομένου όπως λέει το Κρεμλίνο είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο.

Το Γερμανικό Δίκτυο Συντακτών RND σχολιάζει: «Δεν είναι τραγικό μόνο για τους Σοσιαλδημοκράτες αλλά για όλη τη χώρα, όταν ένας πρώην καγκελάριος θέλει να καπελώσει τον νυν καγκελάριο, αντί να χρησιμοποιήσει την αμφιλεγόμενη διασύνδεσή του με το Κρεμλίνο (προς όφελος της Γερμανίας). Δεν θέλει να πάρει από κανέναν τη δουλειά του διαμεσολαβητή, αλλά η Γερμανία δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο, αναφέρει ο Σρέντερ. Αυτό δείχνει πόσο προσηλωμένος είναι στον Ρώσο πρόεδρο. Η μόνη σωστή λύση θα ήταν να τερματίσει ο Πούτιν τον πόλεμό του. Άνευ όρων. Αυτόν τον διαμεσολαβητικό ρόλο θα μπορούσε ήσυχα να αναλάβει ο Σρέντερ. Αλλά δεν μπορεί να το κάνει μόνος του».

Τέλος το περιοδικό Focus σχολιάζει: «Ο Σρέντερ δείχνει να ελπίζει ότι μια μέρα, χάρη στις καλές σχέσεις του με τον εγκληματία πολέμου Πούτιν, θα μπορέσει να ξεγλιστρήσει στον ρόλο του ειρηνοποιού:  ‘Ίσως μπορέσω να γίνω ξανά χρήσιμος’. Φυσικά αυτό προϋποθέτει ότι ο Πούτιν βλέπει πραγματικά τον Σρέντερ ως φίλο και όχι απλώς έναν χρήσιμο ηλίθιο. Ο Γκερντ θα επενδύσει όντως στη φιλία του όμως με τον Βλάντιμιρ; Όποιος αποκαλεί έναν τέτοιο άνθρωπο φίλο του, δεν μπορεί παρά να είναι για λύπηση».

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικά Άρθρα