Θάνατος 23χρονου στη Σίφνο – Η οργισμένη ανάρτηση του καρδιολόγου της οικογένειας

 Θάνατος 23χρονου στη Σίφνο – Η οργισμένη ανάρτηση του καρδιολόγου της οικογένειας

Ανείπωτη είναι η θλίψη στη Λαμία για τον ξαφνικό θάνατο του 23χρονου Θανάση Ζέρβα, ενώ έκανε διακοπές με την παρέα του στη Σίφνο.

Την ίδια ώρα ο καρδιολόγος και στενός φίλος της οικογένειας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα οργισμένος με όσους “βγάζουν ιατρικές γνωματεύσεις” στο διαδίκτυο.

“Η τραγική και αναπάντεχη απώλεια της ζωής ενός νέου παιδιού, οφείλει να μας προβληματίζει όλους. Πιο πολύ, όμως, οφείλει να βυθίσει σε περίσκεψη και αυτοκριτική όσους ανευθύνως, πρωίμως, βιαστικά και άνευ επιστημονικής τεκμηρίωσης, βγάζουν ιατρικές γνωματεύσεις. Την ίδια στιγμή που Γιατροί με απόλυτη γνώση του αντικειμένου τους διερευνούσαν με σοβαρότητα ένα τραγικό συμβάν, χιλιάδες δικαστές του διαδικτύου είχαν βγάλει και “διάγνωση”. Και δεν δίστασαν ούτε στιγμή να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο δράμα για να κάνουν το “κομμάτι” τους.

Ας τους ενημερώσουμε, λοιπόν, ότι στην Επιστήμη, πρώτα συλλέγουμε στοιχεία της Πραγματικότητος και μετά, με βάση αυτά, βγάζουμε συμπεράσματα. Και στη συγκεκριμένη τραγική περίπτωση, πρώτα γίνεται η Ιστροδικαστική διερεύνηση και μετά και με βάση αυτή, μιλάμε για “αιτίες θανάτου”. Ο τραγικός χαμός του Θανάση, από καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, ισχαιμία μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα, ας γίνει μια νέα αρχή στη χρηστή διαχείριση λεπτών θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία” τόνισε ο Παναγιώτης Ιακωβής.

Ο Θανάσης Ζέρβας ήταν γιος του γνωστού στην περιοχή της Φθιώτιδας αρχιτέκτονα-μηχανικού Δημήτρη Ζέρβα και της παθολόγου γιατρού Δέσποινας Κουντούρη, ενώ είχε και μια δίδυμη αδελφή την Ειρήνη. Ο 23χρονος είχε ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, πετυχαίνοντας την εισαγωγή του στο ΕΜΠ και επιλέγοντας τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Ο φοιτητής βρισκόταν για διακοπές στην Σίφνο όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και πέθανε ξαφνικά στην παραλία. Ο θάνατός του βύθισε στο πένθος ολόκληρη την πόλη.

Πηγή: enikos.gr

Σχετικά Άρθρα