Κουκάκης: “Έρχονται αποκαλύψεις για πολιτικά – και μη- πρόσωπα που είναι πίσω από τις παρακολουθήσεις”

 Κουκάκης: “Έρχονται αποκαλύψεις για πολιτικά – και μη- πρόσωπα που είναι πίσω από τις παρακολουθήσεις”

ՐϕуʼnϠć̏ӉS ԁ·ӨEUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Συγκεκριμένα ερωτήματα προς την κυβέρνηση απευθύνει ο Θανάσης Κουκάκης μέσω σειράς αναρτήσεων του στο twitter μετά την ομολογία του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο.

«Μου μεταφέρουν πως ο διοικητής της ΕΥΠ παραδέχθηκε στην Βουλή την παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ το 2020. Το έκανε με 4 μήνες καθυστέρηση. Ακόμη, μου μεταφέρουν πως υπονόησε πως αυτή η παρακολούθηση δήθεν έγινε μετά από αίτημα ξένης αρχής. Εμείς από τα επίσημα έγγραφα γνωρίζουμε πως η Βασιλική Βλάχου η επόπτης εισαγγελέας της ΕΥΠ διέταξε την παρακολούθηση μου για λόγους εθνικής ασφαλείας. Αν ξένη υπηρεσία αιτήθηκε στην ΕΥΠ να τεθεί υπό παρακολούθηση ένας Έλληνας οικονομικός συντάκτης, αναμένω να δημοσιευθεί το ποια ήταν αυτή και πώς η επίκληση λόγων εθνικής ασφαλείας, ταυτίζεται με το δήθεν αίτημα ξένης αρχής» τονίζει ο Θανάσης Κουκάκης και προσθέτει:

«Πρέπει επίσης να ξεκαθαριστεί γιατί η Ελληνίδα εισαγγελέας που εποπτεύει την ΕΥΥ διέκοψε αιφνίδια την παρακολούθηση μου στις 12 Αυγούστου 2020, την ίδια ημέρα που έκανα την καταγγελία μου στην ΑΔΑΕ. Αν υπήρχε αίτημα ξένης αρχής δεν θα έπρεπε να συνεχιστεί η παρακολούθηση;

Για εμένα αυτή είναι μια προσπάθεια να θολώσουν κάποιοι στην κυβέρνηση το τοπίο. Και να δικαιολογήσουν το γιατί τροποποιήθηκε ο νόμος τον Μάρτιο του 2021, προκειμένου η ΑΔΑΕ να μη μου γνωστοποιήσει την παρακολούθηση μου. Δεν θα το καταφέρουν».

«Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να μη μετακινηθεί η συζήτηση από το λογισμικό παρακολούθησης Predator και το ποιοι το χρησιμοποιούν στην Ελλάδα. Με αυτό έγινε η παρακολούθηση μου το 2021 και με αυτό προσπάθησαν να μολύνουν τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίζεται και είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην επιφάνεια και άλλα στοιχεία που θα αποκαλύπτουν τα πολιτικά – και μη πρόσωπα – που είναι πίσω από τις παρακολουθήσεις με το Predator» καταλήγει ο Θανάσης Κουκάκης.

Σχετικά Άρθρα