Φορτσάκης για Μιχαηλίδη: ” Η Πολιτεία να δείξει την επιείκια που οφείλει”

 Φορτσάκης για Μιχαηλίδη: ” Η Πολιτεία να δείξει την επιείκια που οφείλει”

Με ανάρτησή του στα social media ο Θεόδωρος Φορτσάκης τοποθετείται υπέρ της αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδη, σε μία σαφή διαφοροποίηση από τις θέσεις που διατυπώνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία πρόσκειται και ο ίδιος.

«Για τρίτη φορά το Πολιτικό Γραφείο μου έγινε στόχος βανδαλισμού. Με ανακοίνωση στο indymedia την ευθύνη ανέλαβε ομάδα προς υπεράσπισή του Γιάννη Μιχαηλίδη. Λυπάμαι που επιλέγονται τέτοιες μέθοδοι για τη στήριξη αιτημάτων, ακόμη και αν αυτά είναι δίκαια. Η τήρηση της νομιμότητας είναι απαράβατος όρος της ειρηνικής δημοκρατικής συνύπαρξης. Οι θέσεις και οι απόψεις μου παραμένουν σταθερές. Θεωρώ χρέος μου να τοποθετηθώ για την περίπτωση Μιχαηλίδη. Καλώ την Πολιτεία να δείξει την επιείκια που οφείλει, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη ότι ο σημερινός απεργός πείνας είχε επιλέξει να μη στρέψει τα όπλα κατά της αστυνομίας και να μη διακινδυνεύσει τη ζωή του ομήρου που κρατούσε», αναφέρει η σχετική ανάρτηση.

Ο κ. Φορτσάκης, πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ επί κυβέρνησης Σαμαρά και στη συνέχεια βουλευτής της ΝΔ το 2015-2019, έχει στο παρελθόν βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο για τις τοποθετήσεις του υπέρ της αστυνόμευσης στα ΑΕΙ. Αυτές οι θέσεις ωστόσο δεν φαίνεται να στάθηκαν εμπόδιο να αναγνωρίσει την ανάγκη η Πολιτεία να αντιμετωπίσει με δίκαιο τρόπο την περίπτωση του Γ. Μιχαηλίδη.

Σχετικά Άρθρα