Ανδρουλάκης: “Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες για να μας παρακολουθούν”

 Ανδρουλάκης: “Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες για να μας παρακολουθούν”

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής (29/07) τον αγροτικό συνεταιρισμό στο Τυμπάκι της Κρήτης.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ερωτηθείς για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του:

«Είναι ένα θέμα το οποίο με έχει σοκάρει γιατί δεν περίμενα ποτέ σε μία χώρα της ΕΕ, καταστάσεις που έζησαν οι προηγούμενες γενιές, να τις ζήσω προσωπικά. Και είναι θλιβερό να βλέπω από διάφορους συναδέλφους σας, βουλευτές άλλων κομμάτων, να προσπαθούν να υποβαθμίσουν ένα ζήτημα το οποίο είναι πρωτοφανές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έχουν ελεγχθεί τα κινητά περίπου 250 ευρωβουλευτών, δεκάδων συνεργατών. Δεν έχει βρεθεί κάτι παρόμοιο, απόπειρα παγίδευσης ενός ευρωβουλευτή που τυγχάνει να είναι και Πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας.

Δυστυχώς βλέπω την κυβέρνηση να κάνει μία αγωνιώδη προσπάθεια να το υποβαθμίσει. Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες για να μας παρακολουθούν ούτε για να μας πουν ότι δεν μας παρακολουθούν. Τις πληρώνουμε για να πουν ποιοί είναι αυτοί που υπονομεύουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Γιατί αυτός που επιχείρησε να παγιδεύσει το κινητό μου με ένα τοσο σύγχρονο λογισμικό ώστε να το ρομποτοποιήσει και να ανοίγει η κάμερα και το μικρόφωνο όποτε θέλει ακόμα και όταν είναι κλειστό, είχε συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Περιμένω από τη δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και από τις αρμόδιες υπηρεσίες, την αλήθεια. Ποιος είχε θράσος να πάρει αυτή την πρωτοβουλία υπονομεύοντας τη διαφάνεια, υπονομεύοντας την ομαλή λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Και οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης ή άλλων κομμάτων να το υποβαθμίσουν για μένα είναι καταδικαστέα και αποδεικνύει ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι η ποιότητα της δημοκρατίας δεν είναι ένα δευτερεύον θέμα. Είναι πρωτεύον θέμα για το λαό μας που έχει δώσει τεράστιους αγώνες για να έχουμε ελευθερία και δημοκρατία μας».

Σχετικά Άρθρα