Άφαντοι οι φίλοι του 22χρονου Βρετανού που σκοτώθηκε στα Σπάτα (vid)

 Άφαντοι οι φίλοι του 22χρονου Βρετανού που σκοτώθηκε στα Σπάτα (vid)

Απέλπιδες φαίνεται πως είναι προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία 24ωρα από τις Αρχές για να ριχτεί φως στα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 22χρονος Βρετανός Τζακ Φέντον έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα με το ελικόπτερο που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (25/07) στα Σπάτα, καθώς οι φίλοι του νεαρού είναι άφαντοι.

Με τα σενάρια για το κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το δυστύχημα και γιατί ο 22χρονος Βρετανός επέστρεψε τελικά στο ελικόπτερο και προσπάθησε να περάσει από το πίσω μέρος του να διαδέχονται το ένα το άλλο και την οικογένεια του Τζακ Φέντον να πραγματοποιεί κατά μέτωπο επίθεση στην εταιρεία ελικοπτέρων κατηγορώντας την πως δεν τήρησε τα πρωτόκολλα ασφαλείας με αποτέλεσμα ο άτυχος νεαρός να βρει τραγικό θάνατο, η στάση των φίλων του νεαρού προβληματίζει τις Αρχές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στο MEGA, στελέχη της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση του δυστυχήματος και παρά τις επίμονες προσπάθειές τους να εντοπίσουν τους τρεις φίλους του Τζακ Φέντον που ήταν παρόντες, δεν έχουν καταφέρει να τους βρουν. Έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες κλήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία όμως παραμένουν απενεργοποιημένα από το βράδυ της τραγωδίας.

Οι μαρτυρίες των φίλων του 22χρονου Τζακ είναι εξαιρετικά κρίσιμες για να διαπιστώσουν οι Αρχές τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας στο ελικοδρόμιο των Σπάτων.

Την Πέμπτη (28/07) δόθηκε στη δημοσιότητα το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. για το τραγικό συμβάν, τα αίτια του οποίου ερευνώνται.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως ο 22χρονος “κινήθηκε προς τον πίσω έλικα του ελικοπτέρου και υπό συνθήκες άγνωστες, οι οποίες ακόμα διερευνώνται, φέρεται να χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του από τον πίσω έλικα, με αποτέλεσμα το θάνατό του. Η προανάκριση για την εξακρίβωση των ακριβών συνθηκών που έλαβε χώρα το συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη”.

Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: Άφαντοι οι φίλοι του 22χρονου Βρετανού

Παράλληλα, σε νέο ρεπορτάζ της, η Daily Mail, επικαλούμενη την αστυνομία αλλά και τους ερευνητές αναφέρει πως ο 22χρονος φέρεται να ξέχασε το κινητό του τηλέφωνο, ενώ αποβιβαζόταν από το ελικόπτερο και έσπευσε πίσω για να το πάρει, ενώ προσπάθησε να επιστρέψει περνώντας από το πίσω μέρος του ελικοπτέρου, ενώ οι έλικες βρίσκονταν ακόμη σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

“Η έρευνά μας συνεχίζεται, αλλά επικεντρώνεται πλέον στην περίπτωση ο Τζακ να ξέχασε το κινητό του τηλέφωνο στο ελικόπτερο και γι’ αυτό ξαφνικά επέστρεψε σε αυτό, για να το πάρει”, αναφέρεται στο βρετανικό μέσο, ενώ εκπρόσωπος της Αστυνομίας σημείωσε σχετικά με την πορεία των ερευνών: “Είμαστε ακόμα στη διαδικασία των καταθέσεων, αλλά κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν με ένα κινητό τηλέφωνο στα χέρια του, λίγες στιγμές πριν σκοτωθεί. Όταν ολοκληρώσουμε την έρευνά μας, θα στείλουμε τον φάκελο στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες”.

Ο Ιωάννης Κονδύλης, αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ της η Daily Mail, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, που ερευνά το ατύχημα, αποκάλυψε σε συνέντευξή του σε τοπικά ΜΜΕ: “Από τις μαρτυρίες που έχουμε συγκεντρώσει, δεν φαίνεται από πουθενά ότι ο νεαρός ήθελε να βγάλει selfie, αλλά βρέθηκε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Αυτό που αναφέρεται είναι ότι ο 22χρονος κρατούσε ένα κινητό τηλέφωνο και το είχε στο αυτί, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν μιλούσε ή απλώς επέστρεφε για να πάει με τους φίλους του”.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Άρθρα