Μεγάλη αναζωπύρωση στη Λέσβο – Εκκενώνεται η Βρίσα

 Μεγάλη αναζωπύρωση στη Λέσβο – Εκκενώνεται η Βρίσα

Οι κάτοικοι στην περιοχή Βρίσα της Λέσβου εκκενώνουν ξανά το χωριό, μετά από μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στα βόρεια του οικισμού. Η αναζωπύρωση έγινε στην περιοχή Λαγκάδα και επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο για τον περιορισμό της φωτιάς.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, με τους κατοίκους των κοινοτήτων Βρίσας και Σταυρού να επιστρέφουν στα σπίτια τους με απόφαση του Δήμου Δυτικής Λέσβου ύστερα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ωστόσο οι κάτοικοι της Βρίσας καλούνται να εκκενώσουν ξανά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο σημείο 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν ενισχυμένες, με 85 πυροσβέστες και 21 οχήματα.

Το aeolostv μεταδίδει πως η φωτιά βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή, χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη και ανησυχεί ιδιαίτερα, πολύ περισσότερο όταν για αύριο Πέμπτη ο δείκτης επικινδυνότητας λόγω της ενίσχυσης των ανέμων είναι πολύ αυξημένος για τη Λέσβο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα είχαν προγραμματίσει να αναχωρήσουν οι ενισχύσεις σε επίγεια μέσα (Πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες) και ματαίωσαν την αναχώρησή τους, μετά την νέα αναζωπύρωση.

Σχετικά Άρθρα