ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουμε από τον πρωθυπουργό σοβαρές εξηγήσεις για το γεγονός ότι παρακολουθούνταν το κινητό του κ. Ανδρουλάκη

 ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουμε από τον πρωθυπουργό σοβαρές εξηγήσεις για το γεγονός ότι παρακολουθούνταν το κινητό του κ. Ανδρουλάκη

Εξηγήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αναφορικά με την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, «σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με μηνυτήρια αναφορά του στον Άρειο Πάγο κατήγγειλε προσπάθεια παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου από το λογισμικό Predator που επιβεβαιώθηκε σε σχετική έρευνα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό παράνομης παρακολούθησης το τελευταίο διάστημα στη χώρα, αυτήν τη φορά εις βάρος αρχηγού κόμματος».

Και συνεχίζει: «Ο κος Μητσοτάκης οφείλει να σταματήσει τις υπεκφυγές γιατί όλα αυτά τα πρωτοφανή συμβαίνουν στη χώρα όσο αυτός κυβερνάει. Παρακολουθήσεις, διώξεις και δολοφονίες δημοσιογράφων. Κατρακύλα στην 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου. Τώρα και παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αρχηγών. Και να δούμε τι άλλο θα προκύψει».

«Η κυβέρνησή Μητσοτάκη αποδεικνύεται επικίνδυνη για στοιχειώδεις αξίες του κράτους δικαίου και της ίδιας της Δημοκρατίας. Αναμένουμε σοβαρές εξηγήσεις από τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη, μιας και από τις πρώτες αποφάσεις του ήταν να φέρει την ευθύνη της ΕΥΠ απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο. Τυχαίο;», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανακοίνωσή του. 

Σχετικά Άρθρα