Καταγγελία: Αστυνομικός άσκησε βία σε πολίτη επειδή… του έκοβε τον αέρα

 Καταγγελία: Αστυνομικός άσκησε βία σε πολίτη επειδή… του έκοβε τον αέρα

Σε μια απίστευτη καταγγελία σε βάρος αστυνομικού προχωρά ένας 30χρονος πολίτης, που θα καταθέσει μήνυση για σωματική και ψυχολογική βία όπως αποκαλύπτει το makthes.gr. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός φέρεται να τον χτύπησε επειδή στάθηκε μπροστά από το περιπολικό και του… έκοψε τον αέρα.

Όλα συνέβησαν το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 22:00 το βράδυ, όταν ο 30χρονος περπατούσε στην Αριστοτέλους και μπροστά από το Α.Τ. Λευκού Πύργου συνάντησε έναν φίλο του και στάθηκε να τον χαιρετήσει. Πίσω του ήταν σταθμευμένο ένα περιπολικό και μέσα σε αυτό κάθονταν δυο αστυνομικοί. Τότε, ο ένας από αυτούς φώναξε να φύγει από μπροστά του επειδή… ζεστάθηκε.

«Ήμουν σε δημόσιο χώρο, δίπλα από το περιπολικό που ήταν ακινητοποιημένο στη μέση της Αριστοτέλους. Την ώρα που μιλούσα με τον φίλο μου, είπε ο οδηγός του περιπολικού «φύγετε μπροστά από το παράθυρο, κάνει ζέστη». Του απάντησα ότι θα φύγουμε αμέσως και δεν πρόλαβα να χαιρετήσω τον φίλο μου, βγήκε έξω και με άσχημη συμπεριφορά μου είπε «εσυ δεν καταλαβαίνεις». Με τράβηξε από δεξί χέρι με βία και τραυματίστηκα στον ώμο μου» καταγγέλει ο 30χρονος Γ.Σ. μιλώντας στο makthes.gr.

Το επεισόδιο συνεχίστηκε και στην είσοδο του Α.Τ. Λευκού Πύργου, όπου τον «τράβηξε» ο αστυνομικός όπως καταγγέλει ο 30χρονος. «Με τραμπουκισμό με έβαλε μέσα στο αστυνομικό τμήμα και άρχισε να φωνάζει επειδή του έκοψα τον αέρα! Ενώ ήμουν ευγενικός και του είπα θα αποχωρήσω, αυτός άρχισε να φωνάζει «σου είπα να φύγεις και με γράφεις. Να πας πιο κάτω να μιλήσεις» αναφέρει ο 30χρονος. Μάλιστα, η συγκεκριμένη στιγμή υπάρχει και σε βίντεο που έχει στα χέρια του ο καταγγέλλων.

«Χωρίς να κάνουμε κανένα παράπτωμα, μας συμπεριφέρθηκε βίαια. Μάλιστα μου ζήτησε και τα στοιχεία μου για ταυτοποίηση. Όταν του ζήτησα τα δικά του στοιχεία για να προχωρήσω σε μήνυση, με έδιωξε και μου είπε με ειρωνικό ύφος «στην χαρίζω» αναφέρει ο 30χρονος. «Ήταν ξεκάθαρα μια πράξη κατάχρησης εξουσίας από αστυνομικό. Δυστυχώς νιώθουμε απογοήτευση και δεν μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς μαζί τους» τονίζει ο πολίτης.

Σχετικά Άρθρα