Ένας κόσμος στις φλόγες- Ανεπαρκής αντίδραση στην κλιματική κρίση

 Ένας κόσμος στις φλόγες- Ανεπαρκής αντίδραση στην κλιματική κρίση

Πηγή: Facebook/ABC

Σε διάστημα δύο εβδομάδων, τα ρεκόρ θερμοκρασίας καταρρίφθηκαν , οι σιδηροδρομικές γραμμές παραμορφώθηκαν, τα ενεργειακά δίκτυα ωθήθηκαν στο χείλος του γκρεμού και τεράστιες εκτάσεις γης απανθρακώθηκαν — όλα αυτά ενώ ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων από την πρωτοφανή ζέστη έχει ανέβει σε χιλιάδες.

Η ανάλυση του Bloomberg επισημαίνει τους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζει ήδη η Ευρώπη και άλλη σημεία του πλανήτη, ως αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης που προκάλεσε σε μεγάλο βαθμό ο ανθρώπινος παράγοντας. Κύματα πολύ υψηλών θερμοκρασιών, πυρκαγιές και σοβαρή ξηρασία αναδύονται καθώς καιρικά φαινόμενα τροφοδοτούνται από την υπερθέρμανση του πλανήτη, συμφωνούν οι επιστήμονες .

Το ύψος του νερού στα ποτάμια είναι πολύ χαμηλά και οι καλλιέργειες μαραίνονται, εντείνοντας την επισιτιστική ανασφάλεια που επιδεινώθηκε από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Με την εισβολή του Κρεμλίνου να αναστατώνει τις ενεργειακές αγορές, όλα υπογραμμίζουν τον κίνδυνο καθυστέρησης της δράσης για το κλίμα και τη συνεχιζόμενη εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, γράφει ο Mark Buchanan στο Bloomberg : «Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν είναι πλέον πρόβλημα του μέλλοντος, ειναι εδω.”

Σχετικά Άρθρα