Δημοτικός σύμβουλος Κρεστένων: ”Ξυπνούν μνήμες του 2007” – ” Έχουμε περικυκλωθεί ” (vids)

 Δημοτικός σύμβουλος Κρεστένων: ”Ξυπνούν μνήμες του 2007” – ” Έχουμε περικυκλωθεί ” (vids)

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι, στην Ηλείας. Όπως αναφέρει o Αναστάσιος Καρνάρος, δημοτικός σύμβουλος Κρεστένων η κατάσταση είναι απελπιστική.

«Έχουμε περικυκλωθεί, ζητάμε μεγαλύτερη βοήθεια, ξυπνούν μνήμες του 2007, η φωτιά εξαπλώθηκε σε 10 λεπτά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καρνάρος.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά ξεκίνησε στις 15:30 το μεσημέρι και εξαιτίας του πυκνού πευκοδάσους και των ελαιόδεντρων πήρε πολύ γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ένας μαύρος καπνός τύλιξε την πόλη των Κρεστένων, με τις φλόγες να υψώνονται απειλητικά και να περικυκλώνουν τα γύρω χωριά.

Μέσα σε μία μόλις ώρα, οι φλόγες άρχισαν να «γλύφουν» τα σπίτια στην Σκυλλουντία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν μαζί με τους κατοίκους και τα μηχανήματα ΟΤΑ, να σώσουν τις περιουσίες των κατοίκων. Από αέρος, αεροσκάφη και ελικόπτερα προσπάθησαν να «κατεβάσουν» τις φλόγες για να τις χτυπήσουν πιο εύκολα οι επίγειες δυνάμεις, όμως το μέτωπο ήταν αδύνατον πλέον να περιοριστεί.

Σχετικά Άρθρα