Θετικά νέα από τη φωτιά στη Σαλαμίνα – Υπό έλεγχο δύο από τα τρία μέτωπα – Βελτιωμένη η εικόνα και στα Μέγαρα

 Θετικά νέα από τη φωτιά στη Σαλαμίνα – Υπό έλεγχο δύο από τα τρία μέτωπα – Βελτιωμένη η εικόνα και στα Μέγαρα

Με την υποχώρηση των ανέμων δύο από τα τρία πύρινα μέτωπα (Ανεμόμυλοι και Σαμάρι) που βρίσκονταν σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στη Σαλαμίνα τέθηκαν υπό έλεγχο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο και την τρίτη εστία στο Λόφο Πατρίς, που παρουσιάζει ωστόσο βελτιωμένη εικόνα.

Λίγο πριν τις 20:00 μαίνονταν στη Σαλαμίνα τρία πύρινα μέτωπα, στον λόφο Πατρίς, στον Λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι, τα οποία στη συνέχεια περιορίστηκαν σε ένα και συγκεκριμένα στον στον λόφο Πατρίς, εκεί που εκδηλώθηκε αρχικά η πυρκαγιά.

Το 112 ενεργοποιήθηκε δύο φορές, στέλνοντας μηνύματα εκκένωσης στους κατοίκους, ενώ παράλληλα, δόθηκε εντολή εκκένωσης του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας. Οι γιατροί, το διοικητικό προσωπικό και ο εξοπλισμός μεταφέρονται στο 2ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, ενώ το ΕΚΑΒ τίθεται σε ετοιμότητα.

Το πρώτο μήνυμα εστάλη λίγο πριν από τις 18:45 από το 112 προς τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά.

Λίγο μετά τις 19:15, δεύτερο μήνυμα από το 112 κάλεσε τους κατοίκους που βρίσκονται στις οδούς Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράποντος Σαλαμίνας, να μετακινηθούν προς την Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη.

https://twitter.com/112Greece/status/1549792524990119939?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1549792524990119939%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnn.gr%2Fellada%2Fstory%2F321513%2Ffotia-sti-salamina-ypo-elegxo-dyo-pyrina-metopa-veltiomeni-eikona-kai-sto-lofo-patris

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά το απόγευμα της Πέμπτης σε δασική έκταση στον λόφο Πατρίς.

Συνολικά,στα τρία μέτωπα, επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

Επιπροσθέτως, ακτοπλοϊκώς μεταβαίνουν στη Σαλαμίνα από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Επίσης, λόγω εκδήλωσης της πυρκαγιάς, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Φανερωμένης, από το ύψος της συμβολής με τη λεωφόρο Σαλαμίνας έως το ύψος της λεωφόρου Γαλαξιδίου.

  • Βελτιωμένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση που επικρατεί στην φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων. Ειδικότερα, η φωτιά φαίνεται να έχει περιοριστεί δυτικά από τη Ζάχουλη, ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο μικρό μέτωπο κοντά στην περιοχή Πευκενέα.

Στην περιοχή αυτή την ώρα πνέουν άνεμοι με ένταση 3 μποφόρ, γεγονός που ευνοεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις και ειδικότερα τα εναέρια μέσα που επιχειρούν εκεί.

Στη πυρκαγιά επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 34 οχήματα 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι, ενώ στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη για να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλεποχώρι. Λίγο πριν τις 6 μ.μ. στάλθηκε και δεύτερο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων να πράξουν το ίδιο και να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.