Ρωσική εντολή για χτύπημα στους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς της Ουκρανίας

 Ρωσική εντολή για χτύπημα στους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς της Ουκρανίας

Ο Σεργκέι Σοϊγκού – ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας – διέταξε τον διοικητή να δώσει άμεση προτεραιότητα στην ήττα του πυροβολικού και τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς του εχθρού με όπλα υψηλής ακρίβειας .

Επίσκεψη σε στρατιωτικές δυνάμεις στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας πραγματοποίησε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, προκειμένου να δώσει εντολές και να ορίσει προτεραιότητες για τους διοικητές των ρωσικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloοmberg ο ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αυτής σε στρατεύματα σε κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, έδωσε διαταγές σε μέρος των δυνάμεων της Μόσχας να επικεντρωθούν στην καταστροφή των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και των συστημάτων πυροβολικού της Ουκρανίας.

Προτεραιότητα στην ήττα του πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς του εχθρού

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού «διέταξε τον διοικητή να δώσει προτεραιότητα στην ήττα του πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς του εχθρού με όπλα υψηλής ακρίβειας», κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη στρατιωτική ομάδα Βοστόκ. Κάτι που αναφέρεται σε δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας τη Δευτέρα.

Επί μήνες γίνεται προσπάθεια καταστροφής ουκρανικών όπλων

Δεν ήταν ξεκάθαρο κατά πόσο αυτό θα αντιπροσώπευε αλλαγή, δεδομένου ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπάθησαν επί μήνες να καταστρέψουν ουκρανικά όπλα.

Ευρωπαίοι και αμερικάνοι αυξάνουν τις προμήθειες εξοπλισμού

Σε μια εκστρατεία «αποστρατιωτικοποίησης» που είχε μικτή επιτυχία όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Bloomberg, καθώς οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους αυξάνουν τις προμήθειες εξοπλισμού για να βοηθήσουν την κυβέρνηση στο Κίεβο.

Σχετικά Άρθρα