Ακραίος καύσωνας στην Ευρώπη: “Έλιωσε” από τη ζέστη, αεροδιάδρομος στη Βρετανία – Φλόγες περικυκλώνουν τρένο στην Ισπανία (vids)

 Ακραίος καύσωνας στην Ευρώπη: “Έλιωσε” από τη ζέστη, αεροδιάδρομος στη Βρετανία – Φλόγες περικυκλώνουν τρένο στην Ισπανία (vids)

Πηγή: Twitter

Πρωτόγνωρες οι θερμοκρασίες που ζει Βρετανία, αλλά και στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες τρένου στην Ισπανία.

Θερμές αέριες μάζες επικρατούν στη Δυτική Ευρώπη προκαλώντας ισχυρό κύμα καύσωνα, με πρωτόγνωρες θερμοκρασίες να καταγράφονται στη Βρετανία θέτοντας όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες σε συναγερμό, ενώ μεγάλες φωτιές κατακαίνε εκτάσεις σε Ισπανία και Γαλλία.

Ο διάδρομος προσγείωσης του αεροδρομίου του Λούτον έκλεισε λόγω ενός “ελαττώματος επιφανείας” από τη ζέστη τη Δευτέρα, καθώς η Ουαλία κατέγραψε την πιο καυτή ημέρα στην ιστορία της.

Μία επιβάτης δήλωσε ότι η πτήση της είχε εκτραπεί προς το Στάνστεντ επειδή “ο διάδρομος έχει λιώσει προφανώς στο Λούτον”.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες, λέγοντας στην MailOnline: “Μετά τις σημερινές υψηλές θερμοκρασίες εντοπίστηκε ένα ελάττωμα στην επιφάνεια στον διάδρομο προσγείωσης. Μηχανικοί κλήθηκαν αμέσως και επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες επισκευής. Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε”.

Δείτε το βίντεο:

Τρόμος στην Ισπανία – Φλόγες περικυκλώνουν τρένο

Την ίδια ώρα, στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες τρένου στην Ισπανία, το οποίο σταμάτησε στις ράγες, καθώς περικυκλώθηκε από φλόγες.

Το δρομολόγιο, που πήγαινε από τη Μαδρίτη προς το Ferrol, σταμάτησε προσωρινά γύρω στις 9:30 το πρωί της Δευτέρας, λόγω φωτιάς.

Ένα βίντεο από τα δραματικά λεπτά και την αγωνία που επικράτησε στο τρένο φέρεται να είναι αυτό που δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον Francisco Seoane Pérez.

“Στιγμές πανικού στο τρένο Μαδρίτης-Ferrol στη Zamora-Sanabria, 9:30 π.μ. Το τρένο συνέχισε το ταξίδι μετά από λίγα λεπτά που σταμάτησε”, έγραφε η ανάρτηση. Από τότε που κοινοποιήθηκε το βίντεο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 100.000 προβολές.