Antonov: Εντοπίστηκαν έξι σοροί – Δεν βρέθηκαν επικίνδυνες ουσίες

 Antonov: Εντοπίστηκαν έξι σοροί – Δεν βρέθηκαν επικίνδυνες ουσίες

Συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου Antonov έξω στην κοινότητα Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας, Κυριακή 17 Ιουλίου 2022. Το μεταγωγικό αεροσκάφος είχε οκταμελές πλήρωμα και μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό ενώ τελικός προορισμός του ήταν το Μπαγκλαντές. (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ/EUROKINISSI)

Δεν εντοπίστηκε από την ειδική ομάδα του στρατού, καμία τοξική ή επικίνδυνη ουσία που θα μπορούσε να βλάψει την υγεία των πολιτών στην Καβάλα όπου συνετρίβη το αεροσκάφος Antonov.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, το πόρισμα της αυτοψίας που έγινε από τον ειδικό λόχο του στρατού, από εδάφους και αέρος, δείχνει ότι δεν υπάρχουν ραδιενεργά στοιχεία, ούτε χημικά, ούτε βιολογικά, ώστε να υπάρχει υπάρχει ανησυχία από τους κατοίκους της περιοχής.

Bρέθηκαν έξι σοροί από το drone

«Η όλη επιχείρηση στο σημείο της συντριβής συνεχίζεται από τις ομάδες της ΕΜΑΚ που έχουν μπει προκειμένου να περισυλλέξουν τις έξι σορούς που έχουν εντοπιστεί από το drone», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι κάποιες από τις σορούς βρέθηκαν διαμελισμένες. Συνολικά οι νεκροί από την πτώση του αεροσκάφους είναι οκτώ.

Αναλυτική ενημέρωση αναφορικά με την συντριβή του αεροσκάφους στην Καβάλα θα δώσει στις 18:00 το απόγευμα η Πυροσβεστική.

Σχετικά Άρθρα