Πάτρα: Την παραίτηση του διοικητή του “Άγιος Ανδρέας” ζήτησε ο Πλεύρης- Οικογένεια του άτυχου 49χρονου: “Να μας κοιτάξει στα μάτια ο υπουργός”

 Πάτρα: Την παραίτηση του διοικητή του “Άγιος Ανδρέας” ζήτησε ο Πλεύρης- Οικογένεια του άτυχου 49χρονου: “Να μας κοιτάξει στα μάτια ο υπουργός”

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας “Άγιος Ανδρέας” και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης .

Νωρίτερα είχε ζητήσει τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, o υπουργός Υγείας ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που, πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειές τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων, που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Προκλητικές δηλώσεις του διοικητή

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο διοικητής Ηλίας Θεοδωρόπουλος έκανε πρωτοφανείς δηλώσεις, μεταθέτοντας στον νεκρό την ευθύνη για την λάθος διάγνωση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, «μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ. Παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας “Άγιος Ανδρέας” και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού».

«Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο … οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το νοσοκομείο μας» είχε υποστηρίξει ο διοικητής του νοσοκομείου. Ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος ήταν μεταξύ άλλων υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών της ΝΟΔΕ Αχαΐας.

“Να με κοιτάξει στα μάτια ο Πλεύρης”

Απαντήσεις από το υπουργείο Υγείας ζητά η οικογένεια του 49χρονου από την Πάτρα που πέθανε από ανακοπή καρδιάς αφού από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», τον παρέπεμψαν στο Ρίο, καθώς δεν εφημέρευαν.

Η αδερφή του 49χρονου απευθύνθηκε προσωπικά στον Θάνο Πλεύρη, απαιτώντας μία απάντηση για τον θάνατο του αδερφού της. «Να έρθει ο Πλεύρης και να με κοιτάξει στα μάτια. Τι θα έλεγε εκείνος αν ήταν η δική του μάνα στη θέση της δικής μου που μέσα σε λίγους μήνες έχασε και δεύτερο παιδί;» σημείωσε μιλώντας στον Alpha.

Τι συνέβη

Νωρίτερα, η νοσηλεύτρια που υποδέχτηκε τον 49χρονο Θοδωρή Νεμουτιάνο παραδέχτηκε πως δεν κάλεσε γιατρό για να τον εξετάσει, όταν της περιέγραψε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Παράλληλα, υποστήριξε πως επρόκειτο για ένα συνηθισμένο περιστατικό ενός περιπατητικού ασθενή, ο οποίος της ανέφερε πως είχε προηγουμένως επισκεφτεί ιδιώτη γιατρό. Επιπρόσθετα, πηγές του νοσοκομείου σημείωναν πως ο 49χρονος δεν πέθανε αμέσως μετά την έξοδό του από αυτό, όπως τόνισαν οι συγγενείς του, αλλά μερικές ώρες αργότερα.

Κατά πληροφορίες, η νοσηλεύτρια εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δρομοκαΐτειο, από το οποίο και μετακινήθηκε το περασμένο έτος στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Σχετικά Άρθρα