Real: Έτσι σώθηκε η ηχολήπτρια που εγκλωβίστηκε – Η δραματική επιχείρηση

 Real: Έτσι σώθηκε η ηχολήπτρια που εγκλωβίστηκε – Η δραματική επιχείρηση

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο δραστών που άφησαν τα γκαζάκια με το μπιτόνι του εύφλεκτου υγρού τα ξημερώματα της Τετάρτης στα σκαλιά του κτηρίου στο οποίο στεγάζονται η εφημερίδα Real και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM.

Από τη φωτιά, η οποία προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές στο κτήριο που βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισίας, κινδύνευσε και μια ηχολήπτρια η οποία ήταν και η μοναδική που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις την ώρα της έκρηξης.

Η ηχολήπτρια, η οποία είναι και μητέρα δύο παιδιών, βρισκόταν στον δεύτερο όροφο του κτηρίου. Λίγο νωρίτερα είχαν αποχωρήσει ο τελευταίος δημοσιογράφος και η τηλεφωνήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού.

Μετά την έκρηξη του εμπρηστικού μηχανισμού και τη φωτιά που ακολούθησε η ηχολήπτρια εγκλωβίστηκε στο κτήριο καθώς ο προθάλαμος έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα όταν επιχείρησε να ανοίξει τις πόρτες οι αναθυμιάσεις και οι φλόγες να δημιουργούν τείχος στην προσπάθεια εξόδου από τον χώρο.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή oι άνδρες της πυροσβεστικής βρισκόταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με την ηχολήπτρια στην οποία έδιναν οδηγίες για το πώς να μετακινηθεί στο πίσω μέρος του κτηρίου προκειμένου από εκεί να γίνει η επιχείρηση απεγκλωβισμού της.

Τελικά οι πυροσβέστες χρειάστηκε να σπάσουν ένα παράθυρο για να απεγκλωβίσουν την ηχολήπτρια χρησιμοποιώντας γερανό. Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης στην ηχολήπτρια χορηγήθηκε οξυγόνο ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων.

Οι πυροσβέστες τελικά χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν συνολικά 6,5 τόνους για να καταφέρουν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά Άρθρα