Φωτιές: Σε ύφεση στην Σάμο και στην Κάρυστο, οριοθετήθηκε στον Έβρο -Υπό έλεγχο στην Κεφαλονιά, στο Τυμπάκι, σε Καβάλα και Τρίκαλα

 Φωτιές: Σε ύφεση στην Σάμο και στην Κάρυστο, οριοθετήθηκε στον Έβρο -Υπό έλεγχο στην Κεφαλονιά, στο Τυμπάκι, σε Καβάλα και Τρίκαλα

Θετικά είναι τα νέα, αναφορικά με τις φωτιές στις οποίες κλήθηκε να δράσει η Πυροσβεστική την Πέμπτη (14/7), σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, σε ύφεση είναι οι φωτιές σε Σάμο και Κάρυστο Ευβοίας, ενώ έχει οριοθετηθεί στον Έβρο. Επίσης, υπό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές στην Ηλεία, στην Κεφαλονιά, στο Τυμπάκι Ηρακλείου, στην Καβάλα και στα Τρίκαλα.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι το πύρινο μέτωπο στην Πρέβεζα επίσης είχε οριοθετηθεί.

Φωτιά στη Σάμο: Αναζωπυρώθηκε το πύρινο μέτωπο στον Μαραθόκαμπο

Σε ύφεση είναι η αναζωπύρωση της φωτιάς στη Σάμο, η οποία συνεχίζει να καίει από το μεσημέρι της Τετάρτης (13/7), αν και είχε οριοθετηθεί το πρωί της Πέμπτης (14/7).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα samosvoice, καπνοί υψώθηκαν στον Μαραθόκαμπο. Έτσι, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι εθελοντές που είχαν παραμείνει στο σημείο, φαίνεται ότι κερδίζουν τη νέα μάχη που κλήθηκαν να δώσουν.

Υπενθυμίζεται ότι, το πρωί, με το πρώτο φως της ημέρας, οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να οριοθετήσουν τη φωτιά, η οποία, ωστόσο, αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι.

Φωτιά στον Έβρο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Η φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Πέμπτης (14/7) στην περιοχή Αρίστηνο Έβρου, έχει οριοθετηθεί και πάει πολύ καλά, καθώς φαίνεται ότι απέδωσε η ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση της.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 91 πυροσβέστες, επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 23 οχήματα και από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Προηγουμένως επιχειρούσαν τρία ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων μετέφερε μέλη των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ).

Συνδρομή παρέχουν και ο Ελληνικός Στρατός, όπως και μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης, σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το θετικό είναι πως η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο, το ανάγλυφο του σημείου και η πυκνή βλάστηση κάνουν δύσκολη την προσπάθεια κατάσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας evros-news, οι φλόγες προηγουμένως είχαν φτάσει στο μοναστήρι του Αετοχωρίου. Όπως ενημέρωσε η ιστοσελίδα e-evros, εκκενώθηκαν προληπτικά τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος στην περιοχή.

Εντυπωσιακό βίντεο με ρίψη νερού από πυροσβεστικό ελικόπτερο στη φωτιά στον Έβρο
Από την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στον Έβρο προέκυψε και ένα εντυπωσιακό βίντεο που εξασφάλισε το iefimerida.gr, το οποίο δείχνει ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής να πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή ρίψη νερού πάνω από το πύρινο μέτωπο.

Φωτιά στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στην Κεφαλονιά

Υπό έλεγχο είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, απέναντι από το Αργοστόλι, στην Κεφαλονιά.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στο μέτωπο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και τρία αεροσκάφη, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Νεοχώρι Πρέβεζας

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (14/7) και σε αγροτοδασική έκταση στο Νεοχώρι Πρέβεζας, την οποία η Πυροσβεστική κατάφερε να οριοθετήσει.

Το βασικό ζήτημα με τη συγκεκριμένη φωτιά, είχε να κάνει με την πυκνή βλάστηση που υπάρχει στην περιοχή, αλλά και το γεγονός ότι υπάρχουν διάσπαρτα κτίσματα.

Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, επτά οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ερεσό της Λέσβου

Τέλος, φωτιά ξέσπασε και στην Ερεσό Λέσβου, η οποία έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, τρία οχήματα και δύο αεροσκάφη. Συνδρομή παρείχαν και εθελοντές πυροσβέστες.

Σε ύφεση η φωτιά στην Κάρυστο Ευβοίας

Σε ύφεση είναι και η φωτιά ξέσπασε την Πέμπτη (14/7) στην Ελλάδα, αυτήν τη φορά στην Κάρυστο Ευβοίας.

Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Πλατανιστός Καρύστου Ευβοίας. Στο σημείο έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πιο συγκεκριμένα: 38 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 14 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα eviathema, είχε εμφανιστεί καθησυχαστικός, λέγοντας ότι η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο και προέβλεψε ότι δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα να κατασβεσθεί, χάρη στην άμεση επέμβαση που υπήρξε.

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα και σε Τυμπάκι Ηρακλείου, Καβάλα, Τρίκαλα

Λίγο μετά τις 18:30 της Πέμπτης (14/7) έγινε γνωστό πως φωτιές ξέσπασαν επίσης και στο Τυμπάκι του Ηρακλείου Κρήτης, στην Καβάλα και στα Τρίκαλα. Όλα τα μέτωπα, βάσει της τελευταίας ενημέρωσης, έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Υπό έλεγχο και η φωτιά στη Βαρβάσαινα Ηλείας

Τέλος, υπό έλεγχο είναι και οι φωτιά που έκαιγε εδώ και λίγες ώρες στη Βαρβάσαινα Ηλείας.

Πυροσβεστική: 49 δασικές πυρκαγιές του τελευταίο 24ωρο

Σε 49 ανέρχονται συνολικά οι δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο και συγκεκριμένα από τις 18:00 της 13ης Ιουλίου μέχρι και την ίδια ώρα σήμερα, Πέμπτη (14/7). Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σχετικά Άρθρα