Απάντηση Τσίπρα στην κυβερνητική ρητορική του 2012 μετά την επίθεση στον real – “Ράπισμα” η έκθεση της Κομισιόν

 Απάντηση Τσίπρα στην κυβερνητική ρητορική  του 2012 μετά την επίθεση στον real – “Ράπισμα” η έκθεση της Κομισιόν

Σε μια πρόταση ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να συμπτύξει ολόκληρη την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ των τελευταίων δέκα ετών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η φράση που απελευθέρωσε ουσιαστικά τον Αλέξη Τσίπρα (το μεσημέρι αναμένεται παρέμβαση – απάντηση στη Βουλή) από το άγος Βερναρδάκη και τα αποκαλυπτήρια της κουλτούρας που διακατέχει τη Δεξιά για την πολιτική ζωή του τόπου. Η Κουμουνδούρου βλέπει τον πανικό της κυβέρνησης που μετά το αποτυχημένο 2015 γυρνά ακόμη πιο πίσω αναζητώντας σωσίβιο στο 2012.  

Του Σωτήρη Μπολάκη

Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στην ολομέλεια για να στηρίξει την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε ένα ακόμη νομοθέτημα που βρήκε ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα απέναντί της και το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης.

  • Η βόμβα στο real ήταν μια ενέργεια τρομοκράτησης την οποία η κυβέρνηση έσπευσε από την πρώτη στιγμή συνειδητά να τη συνδέσει με περιθωριακά στοιχεία.

Πριν δηλαδή ο κ Μητσοτάκης φτάσει στη διασύνδεση του συμβάντος με την κριτική του ραδιοφωνικού σταθμού στο σχόλιο Βερναρδάκη προηγήθηκε μια άλλη του κυβερνητικού εκπροσώπου που για όσους την πρόσεξαν τους γύρισε σε άλλες εποχές κατά τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το αφήγημα της ΝΔ ήταν το κόμμα που χάιδευε τρομοκράτες είτε εκείνους της μολότοφ και του πετροπόλεμου είτε των δολοφονικών τυφλών χτυπημάτων.

  • Και αυτό ήταν το επίσημο δόγμα της κυβέρνησης με την περίφημη θεωρία των άκρων που συναντώνται και των συγκοινωνούντων δοχείων των μπαχαλάκηδων που σήμερα θα πιάσουν τη μολότοφ και αύριο το 45αρι.   

Ο Γιάννης Οικονόμου έξω από τις εγκαταστάσεις του real group δήλωνε το πρωί της Τετάρτης έχοντας μάλιστα στο πλάι του τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο:

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκές και ανοιχτό μέτωπο με τους μπαχαλάκιδες, με τις δυνάμεις του περιθωρίου…».

Η δήλωση εν θερμώ αποκάλυπτε τις προθέσεις της κυβέρνησης να αναβιώσει και πάλι τη ρητορική έναντι του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή των αγανακτισμένων και της μεγάλης κοινωνικής αναταραχής της μνημονιακής περιόδου.

Μια κοινωνική έκρηξη που επιστρέφει όπως φαίνεται λόγω ακρίβειας και για την οποία ο κ. Τσίπρας έχει ήδη προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους εξαιτίας των καταστροφικών επιλογών του ίδιου του κ. Μητσοτάκη οι οποίες όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν αλλά υποδαυλίζουν την επαπειλούμενη επισιτιστική και ενεργειακή κρίση και φτώχεια του χειμώνα.

  • Γι’ αυτό και η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι τα φαινόμενα εκτσογλανισμού και βερναρδακισμού βρήκαν ουσιαστικά έκφραση στην τρομοκράτηση ενός δημοσιογραφικού ομίλου που απλώς άσκησε έντονη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για τις απαράδεκτες δηλώσεις ενός βουλευτή του αντιμετωπίστηκε ως επικίνδυνη για τη Δημοκρατία.

Τον τόνο τον έδωσε από το πρωί στην ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωποςτου ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος από την πρώτη στιγμή είδε ακριβώς αυτή την προβοκατόρικη ενέργεια του ίδιου του Πρωθυπουργού σε βάρος των αντιπάλων αλλά και τον πανικό της κυβέρνησης η οποία στην αποτυχία της να εδραιώσει μια προεκλογική ατζέντα αλά 2015 γυρνά σε παλαιότερα αντιπολιτευτικά σχήματα που ούτε και εκείνα όμως έφεραν ουσιαστικά αποτελέσματα.

Έκθεση ράπισμα

Η δήλωση Οικονόμου μπορεί να πέρασε στα ψιλά εξαιτίας της γκάφας Βερναρδάκη που επισκίαζε μέχρι εκείνη την ώρα την πολιτική ατμόσφαιρα ωστόσο μέχρι το βράδυ το κλίμα είχε και πάλι αναστραφεί.

Η έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, για το οποίο έχουν χυθεί τόνοι μελάνης ιδίως για την περίοδο διακυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα ηχηρό ράπισμα για τη ΝΔ.

«Όλα αυτά… από ένα κόμμα που μιλά για ποιότητα δημοσίου διαλόγου και ενημέρωσης, επειδή το είπαν κάποιοι ρεπόρτερ χωρίς σύνορα» είπε από βήματος ο Πρωθυπουργός και πριν αλέκτωρα φωνήσαι το λογοπαίγνιο Μητσοτάκη με τους ΡΧΣ και την «αθλιότητα χωρίς σύνορα» ήρθε όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου το πλήρωμα του χρόνου για τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης και τη δυσφήμιση της χώρας στην Ευρώπη και την «ενημέρωση 108» όπως λέει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Η Κομισιόν όχι μόνο αναγνωρίζει την περιθωριακή ΜΚΟ κατά τον Πρωθυπουργό οργάνωση Ρεπόρτες Χωρίς Σύνορα, αλλά την αναβαθμίζει ουσιαστικά ως συμβουλευτικό της όργανο.

Και δεν ήταν μόνο αυτή η υποβάθμιση της χώρας αλλά στην έκθεση της Κομισιόν στηλιτεύονται το σύνολο των παρεμβάσεων της διακυβέρνησης της ΝΔ σε θέματα ελευθερίας του Τύπου όπως το νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσε σε θέματα διαφάνειας με τον λεγόμενο και «τυποκτόνο» νόμο για τα fakenews με το πρόσχημα της πανδημίας ή την άρνησή της να ενσωματώσει την ευρωπαϊκή οδηγία για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

  • Κι ενώ οι υπουργοί βλέπουν «μπαχαλάκηδες» πίσω από τρομοκρατικές ενέργειες η Κομισιόν μετρά πληγές όπως η παντελής απουσία προόδου και επίσημης κρατικής ενημέρωσης στη δολοφονία Καραϊβάζ.

«Για να δούμε αν τώρα θα τα βάλει και με την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αλλά ο κατήφορός του στον Ορμπανισμό είναι τέτοιος που δεν μας εκπλήσσει τίποτα πλέον» σχολιάζει τώρα η Κουμουνδούρου. 

Σχετικά Άρθρα