Real News: Δύο οι δράστες του εμπρησμού – Νεότερα στοιχεία για την επίθεση (vid)

 Real News: Δύο οι δράστες του εμπρησμού – Νεότερα στοιχεία για την επίθεση (vid)

Ο εμπρηστικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε στο κτίριο που στεγάζει τη Real News και τον Real FM φαίνεται ότι αποτελείτο από τρία γκαζάκια καθώς και ένα πλαστικό μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό. Μάλιστα, επειδή σε ένα από τα γκαζάκια βρέθηκε και μονωτική ταινία οι Αρχές εκτιμούν ότι τα τρία γκαζάκια και το μπιτόνι ήταν δεμένα μεταξύ τους. Όπως μετέδωσε το Open TV ο άγνωστος έβαλε φωτιά στο μπιτόνι και στη συνέχεια έτρεξε να εξαφανιστεί.

Σε σχέση με τους δράστες υπάρχει αρκετό υλικό από κάμερες ασφαλείας στη γύρω περιοχή με τις Αρχές να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ήταν δύο τουλάχιστον οι δράστες της επίθεσης. Ένα άτομο ήταν αυτό που άφησε τον εμπρηστικό μηχανισμό στα σκαλοπάτια ενώ υπήρχε και ένα δεύτερο άτομο που φαίνεται πως είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου. Όμως αυτή τη στιγμή οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν στέκονται τόσο στο οπτικό υλικό όπου οι δράστες έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους αλλά προσπαθούν να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας από την περιοχή που να φαίνεται να κινούνται πριν αφήσουν τον εμπρηστικό μηχανισμό.

Οι Αρχές θεωρούν πως πρόκειται για αλληλέγγυους σε αναρχικό απεργό πείνας που ζητά την αποφυλάκισή του. Εξάλλου, το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά συχνά αν όχι καθημερινά τα χτυπήματα. Φαίνεται πως υπάρχει μία έντονη δραστηριότητα γι’ αυτό το λόγο στο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σχετικά Άρθρα