Πολιτικό “μπουρλότο” από την δήλωση Μητσοτάκη που …συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με την εμπρηστική επίθεση στο Real Group- Ηλιόπουλος: Να ζητήσει συγγνώμη

 Πολιτικό “μπουρλότο” από την δήλωση Μητσοτάκη που …συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με την εμπρηστική επίθεση στο Real Group- Ηλιόπουλος: Να ζητήσει συγγνώμη

Ακόμα και κεντρικά στελέχη της Ν.Δ εξέπληξε αρνητικά η προσπάθεια του πρωθυπουργού να …συνδέσει την σημερινή εμπρηστική και τρομοκρατική επίθεση στο Real Group με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω ενός “συνειρμού” που ενέπλεξε και τον ανεπίτρεπτο χαρακτηρισμό του Χριστόφορου Βερναρδάκη για την Νίκη Κεραμέως ως “Πισπιρίγκου της Παιδείας”.

Με ακατανόητο και εν πολλοίς αυθαίρετο τρόπο ο πρωθυπουργός συνέδεσε την ενέργεια αυτή με τις χθεσινές δηλώσεις του Χριστόφορου Βερναρδάκη για την Νίκη Κεραμέως αλλά και την κριτική που ασκούν στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και έφτασε στο σημείο να αφήσει υπονοούμενα για το πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί κλίμα που οδηγεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτή στον Realfm. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιούργησε σαφώς την αίσθηση, απ΄ όσα είπε, πως οι εμπρηστικοί μηχανισμοί στον σταθμό μπήκαν επειδή την προηγούμενη μέρα είχε ασκήσει (προφανώς εννοούσε κάποιοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του) κριτική στις δηλώσεις Βερναρδάκη και στον ΣΥΡΙΖΑ!

Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός «όλα αυτά έχουν αρχή, μέση και τέλος στην αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα «τρία μέτρα κάτω από τη γη» του κ. Πολάκη, τα μαχαίρια του κ. Φίλη, η μητροκτονία του κ. Βερναρδάκη, όλα αυτά από ένα κόμμα το οποίο μιλά για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου και της ενημέρωσης. Επειδή λέει έτσι το είπαν κάποιοι «ρεπόρτερ χωρίς σύνορα» και μάλιστα την ίδια μέρα που μπήκαν βόμβες στα γραφεία ενός σταθμού που χθες κατέκρινε με μεγάλη αυστηρότητα τις δηλώσεις Βερναρδάκη. Χυδαιότητα χωρίς σύνορα».

Η επικοινωνιακή κίνηση φαίνεται πως έχει προκαλέσει την οργή της Κουμουνδούρου η οποία «βλέπει» μια προσπάθεια της κυβέρνησης να συκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να «ξεγλιστρήσει» από τις ευθύνες της για την «ορμπανικού» χαρακτήρα συνθήκη που έχει δημιουργήσει στον χώρο της ενημέρωσης και των ΜΜΕ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν την περίφημη υπόθεση της Λίστας Πέτσα που συνιστά την επιτομή του οικονομικού εκβιασμού των ΜΜΕ. Αυτήν ακριβώς που κατέγραψε η οργάνωση «Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα» που αποτελούν επίσημο συνεργάτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης τις πρακτικές του πρωθυπουργού να κατηγορεί ως «υπόκοσμο» τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν το σκάνδαλο Novartis καθώς και το ότι ακόμη δεν έχει διαλευκανθεί η υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γ. Καραιβάζ.

Ο εκπρόσωπός του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακαλέσει άμεσα.

Σχετικά Άρθρα