Αναστάτωση στη ΝΔ: Παραιτήθηκε σύσσωμη η τοπική οργάνωση της Καρπάθου για το φιάσκο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης

 Αναστάτωση στη ΝΔ: Παραιτήθηκε σύσσωμη η τοπική οργάνωση της Καρπάθου για το φιάσκο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης

Την παραίτηση των μελών της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Καρπάθου, ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο facebook ο πρόεδρος Βάιος Ντρισμπιώτης, μετά το πρωτοφανές φιάσκο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη ματαιώση του δρομολογίου του πλοίου «OLYMPUS».

Το δρομολόγιο ήταν προγραμματισμένο για την Δευτέρα ωστόσο ακυρώθηκε λόγω μη τακτοποίησης των διαδικασιών έκδοσης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας και ενώ επιβάτες και οχήματα βρίσκονταν ήδη μέσα στο πλοίο.

Το γεγονός αποτέλεσε την κορύφωση της ταλαιπωρίας και της αγανάκτησης των κατοίκων Καρπάθου και Κάσου, αφού το προηγούμενο πλοίο Πρέβελις, δεν εκτελούσε σταθερά δρομολόγια, εξαιτίας προβλημάτων λόγω παλαιότητας. «Λίγο “καιρό” να είχε το έδεναν» λένε κάτοικοι στο tvxs.gr, θέλοντας να δείξουν την κατάσταση του πλοίου.

Η κυβέρνηση το αντικατέστησε με το Olympus, το οποίο είναι κατά 6 έτη παλαιότερο από το προηγούμενο. Πριν το πρώτο του ταξίδι, και ενώ το πλοίο ήταν φορτωμένο με επιβάτες και αυτοκίνητα, έγινε έλεγχος και κρίθηκε ότι δεν ήταν αξιόπλοο.

«Το γεγονός δεν επηρεάζει μόνο την τουριστική κίνηση του νησιού αλλά και τα εμπορικά μας καταστήματα που περιμένουν εμπορεύματα και δεν έρχονται στην ώρα τους. Πάντα υπήρχε πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση, αλλά αυτό που ζούμε φέτος είναι πρωτοφανές» λέει επιχειρηματίας στο tvxs.gr. 

Η επιστολή παραίτησης

Στην επιστολή παραίτησης που στάλθηκε στον Γραμματέα Οργανωτικού Κονταδάκη Στυλιανό, στους βουλευτές Δωδεκανήσου της ΝΔ και την πρόεδρο της ΔΕΕΠ, και την οποία δημοσίευσε η Ροδιακή αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εν μέσω της τουριστικής περιόδου και αφορά στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Καρπάθου και Ηρωίκής Νήσου Κάσου, αισθανόμαστε την ανάγκη ως ΔΗΜ. Τ.Ο Καρπάθου, να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά  μας.

Είναι αδιανόητο εν έτη 2022 ως τουριστικοί προορισμοί τα νησιά μας Κάρπαθος και Κάσος, να παραμένουν  απομονωμένα και δέσμια ακτοπλοϊκών συμφερόντων. Ως κάτοικοι παραμεθορίου περιοχής, χωρίς τις ίδιες παροχές με τα αστικά κέντρα αλλά με τον ίδιο συντελεστή φορολόγησης, κατ ελάχιστο απαιτούμε μια αξιόλογη, σταθερή και ασφαλέστερη ακτοπλοϊκή σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Κατόπιν τούτου, ο πρόεδρος και τα μέλη της ΔΗΜ. ΤΟ Καρπάθου υποβάλλουμε την παραίτησή μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο πρόεδρος: Ντισμπιώτης Βάϊος
Τα μέλη: Λυτός Ιωάννης, Παπαδάκης Γεώργιος, Γιαλλουράκης Κοσμάς, Κωνσταντινόπουλος Βασίλειος, Μουστακάκης Μιχαήλ, Μικροπαπανδρέου Ρένα και Αντωνάκης Εμμανουήλ».

Σχετικά Άρθρα