Αιτωλοακαρνανία: Κινητοποιήσεις για την υποστελέχωση του νοσοκομείου Μεσολογγίου και δημιουργία σταθμών ΕΚΑΒ

 Αιτωλοακαρνανία: Κινητοποιήσεις για την υποστελέχωση του νοσοκομείου Μεσολογγίου και δημιουργία σταθμών ΕΚΑΒ

Οι εργαζόμενοι, τοπικοί φορείς και κάτοικοι πολλών περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας δηλώνουν αγανακτισμένοι από το επίπεδο των υγειονομικών υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες από τις δομές Υγείας της περιοχής.

Της Ρούλα Σκουρογιάννη

Σήμερα (Τετάρτη 13 Ιουλίου), πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο Θέρμο, με βασικότερο αίτημα τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ, τόσο στην κωμόπολη του Θέρμου όσο και στον Αστακό.  Εξαιτίας αυτής της έλλειψης έχουν χαθεί ζωές ασθενών που κανείς δεν γνωρίζει ποια θα ήταν η τύχη τους εάν είχαν διακομισθεί έγκαιρα σε νοσοκομείο, όπως τονίζουν διαμαρτυρόμενοι οι κάτοικοι της περιοχής.

«Τα έκτακτα περιστατικά από την περιοχή του Αστακού, μίας άκρως τουριστικής κωμόπολης και της περιοχής του Θέρμου,  βιώνουν ολόκληρο Γολγοθά και μεσολαβούν αρκετές ώρες έως τη διακομιδή τους σε νοσοκομείο», επισημαίνει στο libre, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος. «Στις περιπτώσεις τροχαίων, καρδιολογικών συμβάντων και περιστατικών πνιγμού στις θάλασσες, που συμβαίνουν κατ’ επανάληψη, καλείται ασθενοφόρο από το Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι και, λόγω απόστασης, κάνει μιάμιση ώρα να φθάσει. Πρώτα, μεταφέρει τον ασθενή στο Κέντρο Υγείας Αστακού ή Θέρμου και μετά τις πρώτες βοήθειες, απαιτείται άλλη μιάμιση ώρα μέχρι να φθάσει στο νοσοκομείο Αγρινίου ή Μεσολογγίου. Σε πολλές περιπτώσεις, μεταφέρονται οι ασθενείς από το σημείο του συμβάντος έως τα Κέντρα Υγείας με τα αυτοκίνητα των γιατρών ή συγχωριανών με την οποία επικινδυνότητα. Αναγκαιότητα η λειτουργία σταθμών του ΕΚΑΒ».

Υποστελέχωση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Αύριο (Πέμπτη 14 Ιουλίου), προγραμματίζουν κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για την τραγική υποστελέχωση.

«Ουσιαστικά έχουν μείνει χωρίς Αναισθησιολόγο. Υπάρχουν δύο Αναισθησιολόγοι, αλλά  ο ένας βρίσκεται σε αναρρωτική και η άλλη σε μακροχρόνια άδεια», εξηγεί ο κ. Γιαννάκος.

«Ένας αναισθησιολόγος από Αγρίνιο που έρχεται να καλύψει με μετακίνηση το νοσοκομείο, καλύπτει μόνο έξι εφημερίες το μήνα. Υπηρετούν μόνο 4 χειρουργοί που δεν μπορούν να καλύψουν το νοσοκομείο, καθώς επίσης μόνο ένας παιδίατρος και δύο ακτινολόγοι, που φυσικά δεν επαρκούν. Μεγάλη υποστελέχωση υπάρχει στο Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Καλούμε τον υπουργό Υγείας να αφουγκρασθεί τους εργαζόμενους και τους κατοίκους και να διορθώσει την κατάσταση», καταλήγει ο κ. Μ. Γιαννάκος, απευθύνοντας έκκληση στον κ. Θ. Πλεύρη.