Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσος -Κάρπαθος εν μέσω τουριστικής περιόδου- Θύελλα αντιδράσεων των κατοίκων κατά του υπ. Ναυτιλίας- Έβαλαν πλοίο μη αξιόπλοο και το απέσυραν άρον άρον

 Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσος -Κάρπαθος εν μέσω τουριστικής περιόδου- Θύελλα αντιδράσεων των κατοίκων κατά του υπ. Ναυτιλίας- Έβαλαν πλοίο μη αξιόπλοο και το απέσυραν άρον άρον

Ακυρώθηκε το πρώτο δρομολόγιο του πλοίου Olympus που θα πραγματοποιούσε τη σύνδεση Κάσου και Καρπάθου, καθώς το πλοίο κρίθηκε μη αξιόπλοο. 

Για το περιστατικό μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, και αποκάλυψε πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο καθώς το πλοίο δεν είναι αξιόπλοο, θα κηρυχθεί έκπτωτο και θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες με απευθείας ανάθεση και έκτακτη δρομολόγηση, διαβεβαιώνοντας πως ούτε η Κάσος, ούτε η Κάρπαθος θα μείνουν χωρίς καράβι.

Ο δήμαρχος Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, προειδοποίησε με δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν επιλυθεί άμεσα το θέμα και επιβεβαίωσε ότι το πλοίο «Olympus» δεν είναι αξιόπλοο.

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι κάτοικοι της Κάσου μετά τη ματαίωση του πρώτου δρομολογίου του πλοίου “Olympus”.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε το κλείσιμο του Δήμου και των επιχειρήσεων, οι οποίες ανήρτησαν μαύρες σημαίες.

Σε ψήφισμα, μάλιστα, που εξέδωσε κάνει λόγο για “κακούς και καθυστερημένους χειρισμούς από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας” και το καλεί να δρομολογήσει άμεσα αξιόπλοο πλοίο για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Για το νησί της Κάσου είχαν προορισμό 120 άτομα και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο επιχειρηματίας Νικήτας Καμπούρης, “αυτός οι κόσμος είναι και οι πρώτοι τουρίστες του νησιού οι οποίοι είχαν κλείσει και τη διαμονή τους στα ξενοδοχεία και τα άλλα καταλύματα”.

“Οι ευθύνες που βαραίνουν τον Υπουργό Ναυτιλίας είναι βαρύτατες. Η Κάσος και η Κάρπαθος υφίστανται για μια ακόμη φορά τις τραγικές παλινωδίες και την «επιτελική» ανικανότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη” τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Η Εταιρεία Sea Speed ferries είχε ενημερώσει νωρίτερα το επιβατικό της κοινό ότι το δρομολόγιο της 11ης Ιουλίου 2022 παρέμεινε ανεκτέλεστο “λόγω μη ολοκλήρωσης των επιθεωρήσεων, οφειλόμενη σε κρούσματα COVID-19” μελών του πληρώματος, ενώ η εταιρεία επέστρεψε τα χρήματα των εισιτηρίων τους.