The Times/Αποκάλυψη – σκάνδαλο για τον Τζόνσον – Διόρισε νεαρή γυναίκα για να αναπτύξει ερωτικό δεσμό (ηχητικό ντοκουμέντο)

 The Times/Αποκάλυψη – σκάνδαλο για τον Τζόνσον – Διόρισε νεαρή γυναίκα για να αναπτύξει ερωτικό δεσμό (ηχητικό ντοκουμέντο)

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, «The Times», όταν ήταν δήμαρχος Λονδίνου ο Μπόρις Τζόνσον επιχειρούσε να διορίσει νεαρή γυναίκα στο δημαρχείο ώστε να αναπτύξει μαζί της ερωτικό δεσμό. Σε ηχητικό ντοκούμεντο που δίνεται στη δημοσιότητα, η γυναίκα τον προσέγγισε το 2017 ζητώντας του εξηγήσεις για όσα έγιναν το 2008.

Ο Τζόνσον, όπως ακούγεται στο απόσπασμα δεν αρνείται τα όσα του προσάπτει η νεαρή γυναίκα. Η ιστορία αυτή προστίθεται στον απόηχο και άλλων παρόμοιων καταγγελιών που βαραίνουν την βρετανική κυβέρνηση, αλλά και τον Μπόρις Τζόνσον προσωπικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπόρις Τζόνσον άσκησε πιέσεις προκειμένου μια γυναίκα να βρει δουλειά στο Δημαρχείο του Λονδίνου, προχωρώντας στην πρακτική που είναι γνωστή ως «κατάχρηση εξουσίας». Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο τότε δήμαρχος του Λονδίνου και βουλευτής του Χένλεϋ άσκησε πιέσεις καταχρώμενος την εξουσία του, προκειμένου να έχει σξουαλική σχέση μαζί της.

Ο διορισμός τότε εμποδίστηκε επειδή ο συνάδελφος του Τζόνσον, ο πρόσφατα διορισμένος υπουργός Κιτ Μάλτχαουζ, είπε ότι οι δυο τους φαίνονταν να έχουν μια ακατάλληλα στενή σχέση. Χρόνια αργότερα, ο Τζόνσον παραδέχτηκε ότι ώθησε τη συγκεκριμένη γυναίκα για να πάρει τη δουλειά όταν την συνάντησε στο γραφείο του το 2017 στο αποκορύφωμα του σκανδάλου #MeToo.

Την εποχή εκείνη ο Μπόρις Τζόνσον ήταν παντρεμένος και πατέρας 4 παιδιών. Η νεαρή γυναίκα είχε μόλις μετακομίσει στο Λονδίνο και εργαζόταν ως εθελόντρια στους Συντηρητικούς. Τον διορισμό της μπλόκαρε ο Κιτ Μαλθχάους, λέγοντας στη νεαρή γυναίκα ότι τον προβληματίζει η στενή σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα της και στον Μπόρις Τζονσον. Στο ηχητικό που δίνεται στην δημοσιότητα ο ίδιος τα παραδέχεται όλα στη νεαρή γυναίκα, η οποία πλέον είναι μητέρα και διατηρεί την ανωνυμία της.

  • Η υπόθεση είναι το τελευταίο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο ο προσωρινά πλέον πρωθυπουργός της Βρετανίας χρησιμοποίησε την πολιτική του επιρροή για να ασκήσει πίεση ώστε να αποκτήσει -ή να διατηρήσει- προσωπικές σχέσεις με διάφορες γυναίκες.

Τον περασμένο μήνα, αναφέρθηκε ότι ο Τζόνσον άσκησε πιέσεις ώστε η 34χρονη σύζυγός του, Κάρι Σίμοντς, να εξασφαλίσει έναν ρόλο ως επικεφαλής του προσωπικού του στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ το ζευγάρι είχε σχέση το 2018. Βοήθησε επίσης την 37χρονη Τζένιφερ Αρκούρι, να έχει πρόσβαση σε ταξίδια που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους μετά τη σχέση τους το 2011.

Ο Τζόνσον συνάντησε τη γυναίκα στο κοινοβούλιο στις 7 Νοεμβρίου 2017, αφού του έστειλε μήνυμα λέγοντας ότι έπρεπε να μιλήσουν. Η γυναίκα είπε στον Τζόνσον ότι δεν ένιωθε άνετα με τη σύντομη σχέση που είχαν το 2008. Την εποχή που συνέβη, ο Τζόνσον ήταν 43 ετών και νεοεκλεγείς δήμαρχος του Λονδίνου και βουλευτής των Συντηρητικών του Χένλεϊ-ον-Τάμεση. Μάλιστα, ήταν παντρεμένος με τέσσερα παιδιά.

Σχετικά Άρθρα