Μήνυση Κλέων Γρηγοριάδη σε Κούγια για συκοφάντηση – Το λεπτό ζήτημα με το παιδί του βουλευτή

 Μήνυση Κλέων Γρηγοριάδη σε Κούγια για συκοφάντηση – Το λεπτό ζήτημα με το παιδί του βουλευτή

Ο Κλέων Γρηγοριάδης ανακοίνωσε ότι θα προσχωρήσει σε μήνυση εναντίον του Αλέξη Κούγια για συκοφάντηση κατά την διάρκεια της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η αρχή έγινε όταν ο Αλέξης Κούγιας, σύμφωνα με όσα έχουν αναρτηθεί Lignadis Trial Watch, φέρεται να υποστήριξε την Τρίτη 5 Ιουλίου στη δίκη Λιγνάδη ότι κατά το παρελθόν ο ίδιος ήταν δικηγόρος του Κλέωνα Γρηγοριάδη και ότι η μητέρα του παιδιού του τον είχε κατηγορήσει ότι είχε αποπλανήσει το παιδί τους, με τον βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 να απαλλάσσεται.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Ο βουλευτής του κόμματος Μέρα25 (υποψήφιος βουλευτής ο κος Βλάχος) Κλέων Γρηγοριάδης, έχω υπάρξει δικηγόρος του, η μητέρα του παιδιού του τον κατηγόρησε, μια φανταστική μητέρα, ότι αποπλάνησε το παιδί του. Δεν είδε το παιδί του χρόνια μέχρι να απαλλαγεί και έκανα ερώτηση, και τρέχανε στα δικαστήρια και αυτός και μια δυστυχισμένη μητέρα. Την ίδια μέρα τρέχαμε για την υπόθεση Λιγνάδη».

Η αντίδραση της οικογένειας Γρηγοριάδη ήταν άμεση. Όπως ανέφερε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Κλέων Γρηγοριάδης, πρόκειται για «εξωφρενικά ψέμματα» του κυρίου Κούγια και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 κατέθεσε μήνυση και αγωγή σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου. Την ανάρτηση του Κλέωνα Γρηγοριάδη συνυπογράφουν μάλιστα τόσο η πρώην σύζυγος του όσο και η κόρη τους.

Η ανάρτηση του κ. Γρηγορίαδη:

«Ο κύριος Αλέξης Κούγιας κατά την αγόρευσή του στη δίκη Λιγνάδη, επιχείρησε  να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψη της οικογένειάς μας. Στα εξωφρενικά του ψέματα εναντίον μας,  απαντάμε με κοινή μας μήνυση και αγωγή σε βάρος του. Τυχόν ποσό που θα επιδικασθεί ως αποζημίωση, θα αποδοθεί εν συνόλω στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Ναταλία Γρηγοριάδη
Βασιλική Μιχαλοπούλου
Κλέων Γρηγοριάδης».

Στην συνέχεια, ο Αλέξης Κούγιας την Παρασκευή 8/7 εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το Lignadis Watch παραποίησε τα λόγια του αναφέροντας τα εξής:

«Το «συνεργείο» που κατασκεύασε την κατηγορία εις βάρος του κου Δημητρίου Λιγνάδη, αντιλαμβανόμενο μετά την αγόρευσή μου ότι η σκευωρία καταρρέει, όπως έχει κάνει από την αρχή της διαδικασίας με διάφορες τοποθετήσεις μου, παραποίησε εντελώς την αναφορά μου στον γνωστό ηθοποιό – βουλευτή σήμερα Κλέωνα Γρηγοριάδη, με την οποία, κάνοντας στην αγόρευσή μου παραλληλισμό με τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που αντιμετωπίζει στη δίκη ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης αναφέρθηκα στην ταλαιπωρία, την οποία υπέστησαν, πριν αρκετά χρόνια, ο κ. Γρηγοριάδης και η εξαιρετική μητέρα του, όταν είχε περάσει τεράστιες δυσκολίες να επικοινωνήσει με το βρέφος παιδί του.

Τότε μου ανέθεσε την υπόθεσή του και τον βοήθησα ως δικηγόρος να αντιμετωπίσει ψευδείς αναφορές που αφορούσαν την προσωπικότητά του.

Το γνωστό «συνεργείο», στο οποίο συμμετέχει και το Παρατηρητήριο (!!!) της δίκης Λιγνάδη, παραποίησε εντελώς τα όσα ανέφερα στην αγόρευσή μου, με σκοπό για άλλη μια φορά να με δυσφημήσει.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο, χωρίς να επικοινωνήσει μαζί μου, ο Κλέων Γρηγοριάδης δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να με μηνύσει και να με ενάγει.

Αν παρόλα ταύτα ο ίδιος επιθυμεί την οποιαδήποτε δικαστική εξέλιξη, καλώς να έρθει.

Αθήνα, 08/07/2022
Με εκτίμηση και σεβασμό
Αλέξιος Χ. Κούγιας».

Η δεύτερη ανάρτηση και η νέα μήνυση του κ.Γρηγοριάδη

Μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια η πλευρά του Κλέωνα Γρηγοριάδη γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε νέα μήνυση κατά του γνωστού ποινικολόγου.

Συγκεκριμένα, με δεύτερη ανάρτηση ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 αναφέρει πως:

«Ο κ. Κούγιας συνεχίζει τα εξωφρενικά του ψεύδη. Καμία και κανείς μας ποτέ δεν έχει επισκεφθεί το γραφείο του. Καμία και κανείς μας ποτέ δεν ζήτησε τις επαγγελματικές του υπηρεσίες. Να ξέρει ότι «σκάβει τον λάκκο του βαθύτερα». Απαντάμε με νέα μήνυση, ενισχυτική της πρώτης, κοκ. Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Κούγια να εργαλειοποιήσει την οικογένειά μας για να επηρεάσει την απόφαση της δίκης Λιγνάδη.

Ναταλία Γρηγοριάδη
Σοφία Γρηγοριάδη
Βασιλική Μιχαλοπούλου
Κλέων Γρηγοριάδης

Όσο ο Αλ. Κούγιας θα συνεχίζει να αναπαράγει τα χονδροειδή του ψέματα, τόσο θα εμπλουτίζει τον φάκελο ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε εις βάρος του από την οικογένεια του βουλευτή του ΜέΡΑ25 στην Εισαγγελία, ενώ όποια χρηματικά ποσά τυχόν επιδικασθούν από τα πολιτικά δικαστήρια θα κατευθύνονται στο σύνολό τους στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για όλες τις προσβολές που έχει δεχθεί αυτό το διάστημα από τον κ. Κούγια».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 για την υπόθεση

Το ΜέΡΑ 25 τοποθετήθηκε σχετικά με την υπόθεση αναφέροντας πως ο κ. Κούγιας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει κα ινα επηρεάσει την απόφαση του δικαστηρίου για την δίκη Λιγνάδη, ενώ παράλληλα μίλησε για κατασυκοφάντηση του Κλέωνα Γρηγοριάδη.

Η ανακοίνωση:

«Χάρη στην κάλυψη της δίκης από το LignadisTrialWatch, έγινε ευρύτερα γνωστή η τακτική του Αλ. Κούγια, συνηγόρου του κατηγορούμενου για σεξουαλικά κακουργήματα Δ. Λιγνάδη, να εκτοξεύει κατά ριπάς ψεύδη ώστε να σκορπίσει χάος και σύγχυση, σε μια ύστατη απόπειρα αποπροσανατολισμού και επηρεασμού της απόφασης. Σε αυτό το πλαίσιο κατασυκοφάντησε την οικογένεια του Κλέωνα Γρηγοριάδη, ισχυριζόμενος εν γνώσει του, κατά την αγόρευσή του, αισχρά ψεύδη κατά της οικογένειας του βουλευτή του ΜέΡΑ25.

Η οικογένεια κινούμενη άμεσα κατέθεσε μήνυση εις βάρος του. Ωστόσο, ο ίδιος, από το βήμα των φιλόξενων, για τον ίδιο, τηλεοπτικών σταθμών, επανέλαβε σήμερα τους ίδιους εξωφρενικά ψευδείς, δυσφημιστικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, επιβεβαιώνοντας τα άτυπα πρακτικά της κάλυψης της δίκης από το LignadisTrialWatch καθώς και τη δόλια του πρόθεση, ότι δηλαδή δεν κινήθηκε στην πράξη του από αβλεψία αλλά πρόκειται για στρατηγική συνειδητή επιλογή».

Σχετικά Άρθρα