Έντονη απάντηση της Αθήνας στον προκλητικό χάρτη του Μπαχτσελί: “Επιθετική ενέργεια, αναμένουμε δημόσια αποδοκιμασία”

 Έντονη απάντηση της Αθήνας στον προκλητικό χάρτη του Μπαχτσελί: “Επιθετική ενέργεια, αναμένουμε δημόσια αποδοκιμασία”

Απάντηση στον Μπαχτσελί και στον χάρτη που έδειξε με το μισό Αιγαίο και την Κρήτη να ανήκουν στην Τουρκία δίνει η Αθήνα.

Συγκεκριμένα, διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι «η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα».

xartis-mainn

Στην συνέχεια επισημαίνουν πως «δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

Με απειλές και προκλητικούς χάρτες που δείχνουν την Κρήτη τμήμα της… Τουρκίας συνεχίζει την επιθετική ρητορική η Άγκυρα

Συνεχίζεται η επιθετική ρητορική της Άγκυρας με στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης να προχωρούν εκ νέου σε προκλητικές δηλώσεις και χειρονομίες. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επιτέθηκε εχθές ξανά κατά της Ελλάδας αλλά και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας την Αθήνα ότι διαστρεβλώνει την αλήθεια και δεν επιθυμεί ειρηνική επίλυση των προβλημάτων.

«Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας, ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Το επαναλαμβάνουμε αυτό. Ο πρόεδρος μας αυτό είπε. Δεν αστειευόμαστε. Μην επιχειρείτε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι, βασιζόμενοι σε άλλους. Ελάτε σαν άνθρωποι να κάτσουμε να μιλήσουμε», είπε σε προκλητικό τόνο ο Ακάρ, μιλώντας στο Haber Global.

Και ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν όμως, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί προχώρησε εχθές σε μια απίστευτη πρόκληση. Ειδικότερα, επισκέφθηκε την έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», της οποίας ο ίδιος είναι ουσιαστικά επικεφαλής, και είχε συνάντηση στελέχη της. Μετά το τέλος της συνάντησης ο – τυπικός – αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, επίσης ανώτατο στέλεχος του ακροδεξιού συγκυβερνώντος κόμματος ΜΗΡ, δώρισε στον Μπαχτσελί πίνακα με χάρτη στον οποίαν παρουσιάζονται τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη, ως τμήμα της… Τουρκίας.

Δείτε τις φωτογραφίες του χάρτη

https://twitter.com/Ulku_Ocaklari/status/1545786718955118592

Υπενθυμίζεται ότι οι «Γκρίζοι Λύκοι» είναι τουρκική εθνικιστική, φασιστική πολιτική οργάνωση. Ανεπίσημα, είναι η νεολαία του Τουρκικού Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και του Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (BBP) και αποτελεί τον κύριο παρακρατικό βραχίονα όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν την Τουρκία.

Σχετικά Άρθρα