Γιατί ο Ίλον Μασκ σταματά την εξαγορά του twitter

 Γιατί ο Ίλον Μασκ σταματά την εξαγορά του twitter

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ (Elon Musk) ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Twitter Inc, επικαλούμενος ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας. Τίτλοι τέλους στην εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk

Η τιμή της μετοχής του Twitter υποχώρησε κατά 6% μετά τη γνωστοποίηση της είδησης. Η ανακοίνωση ρίχνει τίτλους τέλους στη σεναριολογία για τη συμφωνία «μαμούθ», αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ήρθε τον περασμένο Απρίλιο σε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter αλλά στη συνέχεια την ανέστειλε έως ότου ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποδείξει ότι τα spam bots αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 5% των συνολικών χρηστών του.

Ο μεγιστάνας είχε προειδοποιήσει την διοίκηση του Twitter ότι μπορεί να αποχωρήσει από τη συμφωνία, εάν η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν του παρέχει δεδομένα για τα μηνύματα spam και τους ψεύτικους λογαριασμούς.

«Ο Mασκ πιστεύει ότι το Twitter αρνείται να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του βάσει της συμφωνίας, γεγονός που προκαλεί περαιτέρω υποψίες ότι η εταιρεία αποκρύπτει τα εν λόγω δεδομένα καθότι ανησυχεί για το τι θα αποκαλύψει η ανάλυση των στοιχείων αυτών από τον ίδιο», αναφερόταν σε επιστολή.

Σχετικά Άρθρα