Σάλος στον Κορυδαλλό με το βίντεο από… γλέντι σε κελί- Διατάχθηκε πειθαρχικη έρευνα- Διαψεύδει ο Κούγιας ότι εμπλέκεται ο Λιγνάδης- Κάνει αγωγή στον Ant1

 Σάλος στον Κορυδαλλό με το βίντεο από… γλέντι σε κελί- Διατάχθηκε πειθαρχικη έρευνα- Διαψεύδει ο Κούγιας ότι εμπλέκεται ο Λιγνάδης- Κάνει αγωγή στον Ant1

Ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου διέταξε επείγουσα έρευνα και πειθαρχική εξέταση, με παράλληλη απομάκρυνση του προσωπικού των φυλακών Κορυδαλλού που είχε την ευθύνη για την επόπτευση των κελιών, μετά την δημοσιοποίηση βίντεο από γλέντι σε κελί, όπου ένας κρατούμενος παίζει μπουζούκι.

«Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν ανέχεται έκνομες ενέργειες στα Καταστήματα Κράτησης και τηρεί τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής, ακριβώς όπως αυτοί ορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το βίντεο προβλήθηκε το πρωί σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» και προκάλεσε την αντίδραση του ΓΓΑΠ, καθώς έχει ληφθεί με κινητό τηλέφωνο και κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη στιγμή που τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται εντός των Καταστημάτων Κράτησης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, ο κ. Παπαθανασίου προχώρησε στις εξής ενέργειες:

  1. Επείγουσα πειθαρχική και προκαταρκτική εξέταση του συμβάντος που έλαβε χώρα την 7η Ιουλίου 2022, βραδινές ώρες, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.
  2. ‘Αμεση διενέργεια έρευνας σε δύο συγκεκριμένες πτέρυγες (Ζ και ΣΤ) που σχετίζονται με το συμβάν και στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων.
  3. ‘Αμεση απομάκρυνση και αντικατάσταση του προσωπικού που έφερε την ευθύνη της φύλαξης και επόπτευσης των εν λόγω χώρων του Καταστήματος.

Κούγιας: Fake News το πάρτι του Λιγνάδη στον Κορυδαλλό

Αγωγή ζητώντας το ποσό των 200.000 ευρώ, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας σχετικά με βίντεο που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1.
Το πρωί της Παρασκευής παρουσιάστηκε βίντεο στην εκπομπή το «Πρωινό» το οποίο φέρεται να έδειχνε τον Δημήτρη Λιγνάδη σε πάρτι μαζί με συγκρατούμενούς του σε κελί, να παίζουν μπουζούκι και να διασκεδάζουν, με τον δικηγόρο του σκηνοθέτη, Αλέξη Κούγια, να διαψεύδει την είδηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Πριν από λίγα λεπτά ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης, εντολέας του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλέξη Κούγια, μάς ενημέρωσε ότι στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 οι παρουσιαστές Γεώργιος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά παρουσίασαν ένα βίντεο με κάποιους, για τους οποίους είπαν ότι διοργάνωσαν πάρτι με μπουζούκια στις φυλακές Κορυδαλλού, και ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι αυτό το πάρτι έγινε στο κελί που κρατείται ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης και ότι δήθεν συμμετείχε και αυτός.
Η είδηση είναι παντελώς ψευδής και συκοφαντική, όσον αφορά τον κ. Λιγνάδη, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Κανένα πάρτι δεν έγινε στο κελί που κρατείται ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης και ούτε αυτός ούτε οι συγκρατούμενοί του στο ίδιο κελί έχουν καμία σχέση με αυτό που προβλήθηκε.

Η πληροφορία που μας έδωσε ο κ. Λιγνάδης είναι ότι αυτό που δημοσιοποιήθηκε, διοργανώθηκε και έγινε σε εντελώς διαφορετικό κτίριο από αυτό, στο οποίο κρατείται ο κ. Λιγνάδης, και το κελί, στο οποίο κρατούνται τα συγκεκριμένα πρόσωπα, είναι σε εντελώς διαφορετική πτέρυγα, η οποία απέχει από το κελί του κου Λιγνάδη και των συγκρατουμένων του τουλάχιστον 100 μέτρα.

Η εντολή, την οποία λάβαμε, είναι να μηνύσουμε άμεσα τον οιονδήποτε συμμετείχε μαζί με τους Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά στην προβολή και τον σχολιασμό αυτής της συκοφαντικής δυσφημήσεως, και να καταθέσουμε και αγωγή, ζητώντας το ποσό των 200.000 ευρώ.

Τόσο ο κ. Λιγνάδης όσο και όλοι εμείς οι δικηγόροι του γραφείου του κου Αλέξη Κούγια θα αναζητήσουμε και τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της συκοφαντικής δυσφημήσεως και θα τους μηνύσουμε και θα τους ενάγουμε.

Αθήνα, 08/07/2022
Με εκτίμηση και σεβασμό
Αλέξιος Χ. Κούγιας»

Σχετικά Άρθρα