Μητσοτάκης : Ανακοίνωσε πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για το ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας

 Μητσοτάκης :  Ανακοίνωσε πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για το ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας

Άλλο ένα πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η αντιδήμαρχος Αθήνας, Άννα Ροκοφύλλου θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Α’ Αθήνας.

Στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθήνας, θα βρίσκεται η Άννα Ροκοφύλλου, αντιδήμαρχος Αθήνας με τη δημοτική παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη. Παρά την υποψηφιότητά της στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη, η Άννα Ροκοφύλλου προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Είναι κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Ροκόφυλλου, με μακρά δική της πορεία στην Αυτοδιοίκηση όπου εκλέγεται δημοτική σύμβουλος από το 1998, ενώ υπήρξε και περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με την παράταξη του «πράσινου» Γιάννη Σγουρού για δύο θητείες.

Η Άννα Ροκόφυλλου έχει υπάρξει ακόμα σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, την περίοδο που ο πρώην πρωθυπουργός, ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Ροκοφύλλου: Αποφάσισα να συστρατευθώ με το εκσυγχρονιστικό ρεύμα σταθερότητας
Σε δήλωσή της σχετικά με την υποψηφιότητά της, η Άννα Ροκοφύλλου, ανέφερε: «Έχοντας μια πολύχρονη προσωπική και οικογενειακή πολιτική διαδρομή στο χώρο του Προοδευτικού Κέντρου και της Σοσιαλδημοκρατίας, στις επερχόμενες εθνικές εκλογές αποφάσισα να συστρατευθώ με το εκσυγχρονιστικό ρεύμα σταθερότητας και συνέχειας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπλα μου στη νέα αυτή προσπάθεια θα είναι η επαφή μου με τους Αθηναίους, που σφυρηλατήθηκε στα 25 χρόνια που τους υπηρετώ ως αυτοδιοικητικό στέλεχος. Και ελπίζω ότι θα βρεθούν δίπλα μου, συμμεριζόμενοι την άποψή μου ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης, σιγουριάς και ανανέωσης που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019».

Το βιογραφικό της

Η Άννα Ροκοφύλλου είναι Δικηγόρος Αθηνών και Αντιδήμαρχος Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων & Έμφυλης Βίας Δήμου Αθηναίων.

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έκανε μεταπτυχιακά στο Κοινοτικό Δίκαιο στα Πανεπιστήμια Παρίσι Ι (Sorbonne) και ΧΙ (Sceaux).

Έχει εργαστεί ως Νομική Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και στην Ειδική Νομική Υπηρεσία Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΕΝΥΕΚ) ως Εμπειρογνώμων Κοινοτικού Δικαίου.

Έχει εργαστεί ως μάχιμη δικηγόρος επί πολλά χρόνια, ενώ είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1992.

Ασχολείται με τα κοινά από πολύ νεαρή ηλικία, ενώ συμμετέχει ενεργά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1994.

Σε ηλικία 27 ετών, το 1994, εκλέχθηκε Διαμερισματική Σύμβουλος στο 1ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων.

Από το 2019 είναι εκλεγμένη δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων

Έχει διατελέσει: ·

Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού,Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) 2019-2021.
Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής (2010-2019)
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων (1998 – 2010)
Μέλος της Γ.Σ. της ΚΕΔΚΕ (2003 – 2007).
Μέλος του Δ.Σ.της ΚΕΔΚΕ (2007 – 2011).
Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΚΕ (2007 – 2011).
Μέλος του Κογκρέσου των Δήμων και Περιφερειών του Συμβουλίου της Ευρώπης (2007 – 2011).
Νομική Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην Ειδική Νομική Υπηρεσία Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΕΝΥΕΚ) ως Εμπειρογνώμων Κοινοτικού Δικαίου (1994 – 2007).

Η Άννα Ροκοφύλλου, μιλά Αγγλικά, Γαλλικά