Mάχη με τις φλόγες στην Ηλεία – Εναέρια μέσα συμμετέχουν στην πυρόσβεση – Έπεσαν οι άνεμοι

 Mάχη με τις φλόγες στην Ηλεία – Εναέρια μέσα συμμετέχουν στην πυρόσβεση – Έπεσαν οι άνεμοι

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν στην Ηλεία περισσότεροι από 130 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περίπου 45 οχήματα, προκειμένου να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από τις κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς,  ενώ βρίσκονται κοντά στις κοινότητες, Βάλμη, Κότρωνα, Καραγιαννέικα, Λάττα και άλλες γειτονικές περιοχές, ώστε να μην απειληθούν σπίτια.  

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος «έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων, γεγονός που βοηθάει το έργο των πυροσβεστών». 

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, ενώ σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς σήμερα, η περιφερειακή ενότητα Ηλείας βρίσκεται στην πολύ υψηλή κατηγορία κινδύνου.  

  • Μήνυμα μέσω 112 στάλθηκε σε όλους όσοι βρίσκονται στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας να εκκενώσουν άμεσα προς το Αγραπιδοχώρι λόγω δασικής πυρκαγιάς σε εξέλιξη.

Το μήνυμα ανέφερε:

  • «Αν βρίσκεστε στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες προστασίας: https://bit.ly/32VyYzm».

Στην άλλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας σε θαμνώδη και δασική έκταση, δεν κινδυνεύουν οικισμοί, ενώ το πύρινο μέτωπο εμφανίζει καλύτερη εικόνα. Επί τόπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ. Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Σχετικά Άρθρα