Μάχες με τα πύρινα μέτωπα: Αναζωπύρωση στην Ηλεία, ενισχύονται οι δυνάμεις στην Άμφισσα, ελέγχεται η φωτιά στο Σχηματάρι

 Μάχες με τα πύρινα μέτωπα: Αναζωπύρωση στην Ηλεία, ενισχύονται οι δυνάμεις στην Άμφισσα, ελέγχεται η φωτιά στο Σχηματάρι

Τρια πύρινα μέτωπα κλήθηκε σήμερα (4/7) να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική με τις φωτιές να μαίνονται μέχρι αυτή την ώρα.

Συγκεκριμένα φωτιά ξέσπασε στο Σχηματάρι στη Βοιωτία, στην Αμφισσα (στο Σερνικάκι Φθιώτιδας), ενώ υπήρξε αναζωπύρωση στο μέτωπο στην Ηλεία.

Η πυρκαγιά στην Αμφισσα (στο Σερνικάκι Φθιώτιδας) ξέσπασε λίγο μετά από τις 13:30 το μεσημέρι σε αγροτική έκταση, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Την τελευταία ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν αυξηθεί σημαντικά, προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς. Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν πέσει 47 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς και 5 αεροσκάφη.

Συναγερμός στο Σχηματάρι

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 12:30, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Σχηματάρι του νομού Βοιωτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Σχηματάρι και στο σημείο έσπευσαν 106 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 2 πεζοπόρα, 2 ελικόπτερα και 4 Canadair, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην περιοχή εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112, αλλά ήδη ο δήμος Τανάγρας έχει δώσει εντολή προληπτικής εκκένωσης για το Δήλεσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάηκαν μία αποθήκη και ένα αυτοκίνητο, ενώ φαίνεται πως η κατάσταση είναι καλύτερη και πλέον καίνε διάσπαρτες μικροεστίες.

Γύρω στις 14:30, η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία μεταξύ Λειβαδιάς – Αφιδνών γίνεται σε μονή γραμμή λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης σε τμήματα της γραμμής του άξονα, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βοιωτία. Η Hellenic Train ενημερώνει το κοινό ότι αναμένονται καθυστερήσεις.

Αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στη Βάλμη

Ο αέρα αναζωπύρωσε τη φωτιά στην Βάλμη Ηλείας, λίγο πριν τις 14:00, με αποτέλεσμα να κατευθύνεται σε πευκοδάσος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, μικρή αναζωπύρωση παρουσιάζει η φωτιά σε δάσος στη Βάλμη Ηλείας και ενώ το πύρινο μέτωπο που έκαιγε απο χθες, Κυριακή, τις τελευταίες ώρες είχε περιοριστεί.

Με βάση τον άνεμο, η φωτιά στρέφεται σε πευκοδάσος που δεν κάηκε χθες, την Κυριακή. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή όπως αναφέρεται έχουν ενισχυθεί, ενώ τα εναέρια μέσα με χαμηλές πτήσεις πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις. Γίνεται προσπάθεια να προσεγγίσουν και οι επίγειες δυνάμεις.

Σχετικά Άρθρα