Κι άλλο περιστατικό φωτιάς με Hyundai: Tucson τυλίγεται εν κινήσει στις φλόγες και καταστρέφεται (vid)

 Κι άλλο περιστατικό φωτιάς με Hyundai: Tucson τυλίγεται εν κινήσει στις φλόγες και καταστρέφεται (vid)

Ένα ακόμη περιστατικό φωτιάς ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των τελευταίων μηνών για μοντέλο της Hyundai, αυτή τη φορά στην Αυστραλία

Η πιθανότητα πρόκλησης φωτιάς σε διαφορετικά μοντέλα του, σε στάση αλλά και εν κινήσει, είναι αυτό που απασχολεί τον κορεάτικο όμιλο της Hyundai τους τελευταίους μήνες.

Για την πιθανή εκδήλωση φωτιάς που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των επιβατών, το Hyundai Group έχει προχωρήσει σε μια σειρά από μεγάλης κλίμακας ανακλήσεις σε όλο τον κόσμο για δημοφιλή μοντέλα της, όπως είναι για παράδειγμα τα SUVs Tucson, Santa Fe και Sorento, για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά.

Όπως φαίνεται όμως, αυτές οι ανακλήσεις που πραγματοποιούνται από τη Hyundai για την επιδιόρθωση του όποιου προβλήματος μέσω ακόμη και αντικατάστασης κάποιου ελαττωματικού ανταλλακτικού, δεν μοιάζουν να είναι αρκετές. Κάποια από τα μοντέλα της κορεάτικης εταιρείας εξακολουθούν να παρουσιάζουν κινδύνους ακόμη και μετά την εκτέλεση της ανάκλησης.

Με τον κίνδυνο να προκληθεί φωτιά στην περιοχή του κινητήρα, συγκεκριμένα από βραχυκύκλωμα που μπορεί να προκύψει από τη μονάδα του ABS, η Hyundai προχώρησε σε ανάκληση στην Αυστραλία τον Απρίλιο του 2021, για το Tucson, μια ανάκληση που αφορούσε συνολικά περί τα 93.000 αυτοκίνητα. Η συγκεκριμένη βλάβη μπορούσε να παρουσιαστεί με το αυτοκίνητο εν κινήσει αλλά και παρκαρισμένο με τον κινητήρα του εκτός λειτουργίας.

Ένα από αυτά τα SUVs ήταν ιδιοκτησίας του Αυστραλού Sumit Chugh, ο οποίος έξι μήνες μετά την ανάκληση δάνεισε το Tucson στον κουμπάρο του για ένα ταξίδι. Τον Οκτώβριο του 2021 ο Chugh έλαβε τηλεφώνημα με τον κουμπάρο του έντρομο στην άλλη μεριά της γραμμής να προσπαθεί να του πει ότι το Tucson έπιασε φωτιά εν κινήσει.

Η φωτιά οδήγησε στην ολική καταστροφή του SUV της κορεάτικης εταιρείας χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει κάποια ζωή αφού οι επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος γυναίκα, κατάφερεν να βγουν έγκαιρα από την καμπίνα.

Η Hyundai συμβούλεψε τον Chugh να διεκδικήσει αποζημίωση μέσω της ασφαλιστικής του. Η ασφαλιστική όμως απέρριψε το αίτημα του και ο Chugh επικοινώνησε ξανά με τη Hyundai, η οποία, έπειτα και από επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε στο κατεστραμένο Tucson, αρνήθηκε να προχωρήσει σε αντικατάσταση του SUV κρίνοντας ότι ο λόγος που προκλήθηκε η φωτιά σε ένα μοντέλο 5ετίας ήταν άσχετος με την τελευταία ανάκληση που πραγματοποιήθηκε για το Tucson στην Αυστραλία.

Καθώς δεν είναι ο μόνος, ο Chugh καλεί τώρα και όλους τους Αυστραλούς, που έχουν στην κατοχή τους μοντέλα της Hyundai και έχουν βιώσει κάποιο ανάλογο περιστατικό, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κινηθούν νομικά εναντίον της εταιρείας διεκδικώντας αποζημίωση. Να σημειωθεί ότι στην Αυστραλία τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματοποιηθεί ανακλήσεις και σε μοντέλα της Kia που ενδέχεται να πιάσουν φωτιά λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος.

Δείτε video από το καμένο Hyundai:

Σχετικά Άρθρα