Διάβημα στον Άρειο Πάγο κατά της απελευθέρωσης Κορκονέα

 Διάβημα στον Άρειο Πάγο κατά της απελευθέρωσης Κορκονέα

Στον Άρειο Πάγο σήμερα στις 10 το πρωί οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου.

Θα βρεθούν εκεί για να καταθέσουν επίσημο διάβημα προς τον εισαγγελέα προκειμένου να ζητήσουν αναίρεση της απόφασης για αναγνώριση ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και για πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων και τον έλεγχο του εάν υπήρξε επηρεασμός δικαστικών προσώπων και ενόρκων.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αμέσως μετά την ανακοίνωση της νέας σκανδαλώδους απόφασης δήλωσαν μεταξύ άλλων: Η υπεράσπιση του δικαίου είναι πολλές φορές, επώδυνη και τραυματική διαδικασία. Όμως αποτελεί υψηλό καθήκον και αναφαίρετο δικαίωμα τόσο δικό μας ως συνηγόρων όσο και της οικογένειας του Αλέξανδρου. Είναι ταυτόχρονα δικαίωμα και καθήκον της κοινωνίας και κάθε πολίτη. Αν δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει Δημοκρατία. Εμείς θα υπερασπιστούμε το Δικαίωμα του αδικοχαμένου παιδιού, της οικογένειάς του, αλλά και κάθε ανθρώπου στη Δικαιοσύνη, ως αναφαίρετη ανθρώπινη και δημοκρατική αξίωση, απαίτηση και προσδοκία.

Με νεότερη ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: Καλούμε την ελληνική κοινωνία και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να αντιδράσει, ειρηνικά και αποφασιστικά, με την παρουσία του, τη φωνή του, τη διαμαρτυρία του, σε αυτή τη νέα προσπάθεια να επιβληθεί η αδικία, η αστυνομική βία και η περιφρόνηση στην ανθρώπινη ζωή, ακόμη και στη ζωή ενός 15χρονου παιδιού.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα