Ηλιόπουλος: Η απόφαση για Κορκονέα δείχνει ότι κάποιοι θεωρούν αναλώσιμη τη γενιά του Γρηγορόπουλου

 Ηλιόπουλος: Η απόφαση για Κορκονέα δείχνει ότι κάποιοι θεωρούν αναλώσιμη τη γενιά του Γρηγορόπουλου

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Νάσος Ηλιόπουλος πήρε θέση για την αθωωτική απόφαση του Εφετείου Λαμίας στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Με μία οριακή απόφαση, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το Εφετείο Λαμίας αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, στον δολοφόνο Ε. Κορκονέα.Υπάρχει κάτι βαθιά άδικο σε αυτή την απόφαση.

Στο να αναγνωρίζεις “πρότερο σύννομο βίο” σε έναν άνθρωπο που η πολιτεία του έχει εμπιστευτεί την ευθύνη να οπλοφορεί και αυτός επιλέγει να σημαδέψει σε ευθεία βολή και να πυροβολήσει ένα δεκαπεντάχρονο παιδί.

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήρθε τη στιγμή που ξεκινούσε η οικονομική κρίση. Ήταν ένα μήνυμα κινδύνου για μια ολόκληρη γενιά που το κατανόησε και βγήκε μαζικά στους δρόμους σε ολόκληρη την χώρα.

Η σημερινή απόφαση δείχνει ξανά ότι για κάποιους αυτή η γενιά συνεχίζει να θεωρείται αναλώσιμη, συνεχίζει να μην έχει μέλλον.Για άλλη μια φορά όμως το μέλλον θα κερδηθεί μέσα από την δημοκρατία τη συμμετοχή και τους αγώνες.Για να νικήσει η ζωή!» αναφέρει.

Σχετικά Άρθρα