Τι λέει ο γιος του Έλληνα που οι Τούρκοι έβαλαν φυλακή ως κατάσκοπο της ΕΥΠ : Ήταν απαγωγή, δεν ήταν σύλληψη – Κρατείται από τις 19 Μαΐου !!! (vid)

 Τι λέει ο γιος του Έλληνα που οι Τούρκοι έβαλαν φυλακή ως κατάσκοπο της ΕΥΠ : Ήταν απαγωγή, δεν ήταν σύλληψη – Κρατείται από τις 19 Μαΐου !!! (vid)

ΠΗΓΗ : TWITTER

Ο γιος του, μιλάει για κινηματογραφική απαγωγή του πατέρα του από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και παραμένει φυλακισμένος με την κατηγορία ότι είναι κατάσκοπος για λογαριασμό της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o γιος του, ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα ταξίδεψε στην Τουρκία για δουλειά και βρέθηκε ξαφνικά στα κρατητήρια της Άγκυρας με την κατηγορία του κατασκόπου.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, πρόκειται για έναν Έλληνα πολίτη με καταγωγή από τη Συρία, που οι Τούρκοι πέρασαν χειροπέδες με μια προβοκατόρικη ενέργεια και έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα Τουρκικά μέσα.

“Κρατείται για κατασκοπία και εμείς δεν ξέρουμε καν αυτό το πράγμα, δηλαδή ο πατέρας μου δεν έχει καθόλου καμία σχέση με τέτοια”, λέει ο γιος του στο MEGA.

Να σημειώσουμε ότι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, έμπορος χαλιών, πριν από 40 μέρες ταξίδεψε στην Τουρκία για να επισκεφθεί με τον συνεργάτη του έκθεση χαλιών για να συνάψει εμπορικές συμφωνίες στην πόλη Γκαζιαντέπ στην Νοτιοανατολική Ανατολία.

Έκτοτε η οικογένειά του αγνοεί τα ίχνη του. Ο γιος του Αμπντούλ, μίλησε στο MEGA και ξετύλιξε το “εξπρές του μεσονυκτίου” του 67χρονου πατέρα του.

“Την Τετάρτη 18 Μαΐου στις εννέα και κάτι τον απήγαγαν. Αστυνομία, ήταν μαζί με το συνέταιρό του. Τους πήραν και τους δύο. Είπαν πως ήταν αστυνομία αλλά ήταν με πολιτικά ρούχα. Τους πήραν από τον δρόμο, περπατούσαν έξω από το ξενοδοχείο και τους πήραν από εκεί”.

Στη φυλακή ο Αμάρ Αμπάρα που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας από τους Τούρκους
Λίγη ώρα αργότερα οι τουρκικές Αρχές αφού έλεγξαν τα έγγραφά τους, άφησαν ελεύθερο τον συνεργάτη του, όχι όμως τον 67χρονο. Ο συνεργάτης του ενημέρωσε την ίδια στιγμή την οικογένεια του Μοχάμεντ Αμπάρα στην Ελλάδα.

Σε ερώτηση εάν έχει κάποια επικοινωνία με τον πατέρα του, ο Αμπντούλ λέει: “Καθόλου μα καθόλου. Μιλήσαμε με την αστυνομία εκείνο το βράδυ και την επόμενη μέρα μιλήσαμε και με την πρεσβεία. Στην αρχή μας είπαν ότι δεν ήταν αστυνομία αυτοί που τον πήραν, ήταν απαγωγή και ότι θα μας ζητήσουν λύτρα. Λύτρα δεν μας ζήτησε κανένας”.

Τον συνέλαβαν σαν κατάσκοπο

Όπως αναφέρει το Mega, χθες ο Αμντούλ, έκπληκτος, ενημερώθηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πως ο πατέρας του συνελήφθη τελικά από μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας ως κατάσκοπος.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, προσποιούνταν τον επιχειρηματία στην Τουρκία, διενεργούσε όμως, όπως διατείνονται, κατασκοπεία για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ελλάδας.

“Το υπουργείο Εξωτερικών δεν μας είπε τίποτα, μας είπαν ότι μάλλον τον κρατά η τούρκικη κυβέρνηση. Αυτό μας είπαν μάλλον ανεπίσημα δηλαδή και ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και να βρούμε δικηγόρο εκεί στην Τουρκία”.

Να τονίσουμε ότι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα ζει στην Ελλάδα από το 1987, αρχικά ως έμπορος μάρμαρων. Στη συνέχεια επέκτεινε τις δραστηριότητές του εισάγοντας χαλιά. Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και πραγματοποιούσε ολιγοήμερα ταξίδια στην Τουρκία λόγω της δουλειάς του.

“Προσπαθούν οι τουρκικές Αρχές για να κάνουν κάποιο πρόβλημα εδώ με την Ελλάδα και δεν είναι καθόλου σωστό να το κάνουν με έναν αθώο άνθρωπο, που αυτό έχει γίνει είναι αθώος ο άνθρωπος. Τον ενδιαφέρει η δουλειά του”.

Σαράντα μέρες κρατά ήδη η αγωνιά για την οικογένεια του Μοχάμεντ Αμπάρα. Οι δικοί του είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για μια καθαρά προβοκατόρικη ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι του OPEN TV

Σχετικά Άρθρα