Καλός ο καιρός του Σαββατοκύριακου – Σε μερικές περιοχές άστατος και βροχερός

 Καλός ο καιρός του Σαββατοκύριακου – Σε μερικές περιοχές άστατος και βροχερός

Καλές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες σε μεγάλο μέρος της χώρας αυτό το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Όμως, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο θα επικρατήσει άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι του Σαββάτου. Μάλιστα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη το μεσημέρι της Κυριακής τα φαινόμενα ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά. Στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά αναμένονται τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 5 έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 4 έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα φτάσει τους 37-38 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο και τους 33-34 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές. Την Κυριακή η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32-33 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία, στη Θράκη και στην Ήπειρο, τους 36-38 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στην Κρήτη και τους 33-35 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Ο καιρός της Κυριακής

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το meteo, την Κυριακή αναμένονται τοπικά φαινόμενα σε τμήματα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Συγκεκριμένα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Ανάλογα φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι κυρίως στη Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα κεντρικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και στο Βόρειο Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των δυτικών και νότιων ηπειρωτικών, του Ιονίου και της Κρήτης θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία, σε υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στη Δυτικ

Σχετικά Άρθρα